Djevojčica preminula na putu do bolnice: Zatvoren ringišpil u Rogatici, tužilaštvo naložilo vještačenja

21:08, 03.08.2020.
Izvor: Srna
Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo započelo je predistražne radnje kako bi provjerilo postoji li osnov za pokretanje istrage nakon što je 15-godišnja djevojčica preminula na putu do bolnice poslije pada sa ringišpila u Rogatici.

"U ovom momentu možemo reći da su naložena vještačenja, odnosno obdukcija i mehanička vještačenja, radi provjere ispravnosti uređaja. Nakon ovih provjera imaćemo više detalja, a tužilac će se izjasniti o eventualnom otvaranju istrage", rekao je portparol Okružnog javnog tužilaštva Neven Kramer.

Nakon nesreće djevojčici je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Goraždu, odakle je organizovan njen transport u Univerzitetsku bolnici u Foči, prenosi "Avaz".

Zbog težine povreda i komplikacija u putu, osoblje Doma zdravlja Rogatica pomoć je zatražilo od kolega iz Kantonalne bolnice u Goraždu, koje je tridesetak kilometara bliže od Foče.

"Organizovao sam svoj tim, pozvali smo i anesteziologa, svi smo spremni bili i čekali. Međutim, kad su stigli djevojčica je bila bez znakova života. Pokušali smo mjere reanimacije, dali smo sve od sebe, ali, nažalost, bezuspješno", rekao je dežurni doktor Urgentnog centra goraždanske bolnice Mladen Sefer.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da je policiji u Rogatici sinoć oko 21.10 časova prijavljeno da je u Ulici Radomira Neškovića mlađe lice palo sa ringišpila u pokretu i tom prilikom zadobilo teške povrede od kojih je preminulo na putu za bolnicu u Foči.

Ringišpil je nakon nesreće zatvoren, okružen policijskim trakama, te policajcima i inspektorima Policijskle stanice Rogatica.

Pročitajte još:

Žena u Prnjavoru preživjela horor: Suprug je satima tukao i držao zaključanu u kući!

Bačen molotovljev koktel u parfimeriju, radnice bile unutra

Ostvaruje se Gadafijevo proročanstvo: Ubijen dva mjeseca nakon istorijskog govora, pamte se ove riječi

Ova opština je novo žarište korone: "Krive su svadbe i mature"

Tajson se prisjetio kako je u hotelu pretukao sedam prostitutki

Milica Pavlović dobila ulogu Jelene Marjanović: Scenario sam u dahu pročitala, ništa nije kako izgleda

Ovo su mjere Republičkog štaba za vanredne situacije koje važe do 17. avgusta

Muškarca iz BiH izvukli iz jezera, preminuo u bolnici

Preminula žena koju je zapalio nevjenčani suprug

Djevojčica poginula dok je na kobnoj vožnji ringišpilom hvatala igračke