Stariji brat sve ispričao babi

Djevojčica (14) u više navrata silovana u hraniteljskoj porodici

  • 25.07.2020. 10:25

Niška policija uhapsila je Martina O. (26) iz Niša i po nalogu Višeg javnog tužilaštva odredila mu zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je od aprila ove godine, u nekoliko navrata, između ostalog i 22. juna, obljubio četrnaestogodišnju A. A. koja je bila smještena u hraniteljsku porodicu kod njegovih roditelja.

Prema nezvaničnim informacijama, djevojčica i njen stariji brat su početkom ove godine smješteni u hraniteljsku porodicu, kod roditelja Martina O. Osumnjičeni mladić, koji nije oženjen, živi sa njima, piše Blic.

Obljuba nad djevojčicom je razotkrivena kada je stariji brat djevojčice babi ispričao šta se sve dešavalo mlađoj sestri.

Šokirana žena je odmah obljubu unuke prijavila nadležnima, osumnjičeni je odmah uhapšen.

Članovi Martinove porodice kažu da su šokirani vijestima.

"Pustite nas da živimo svoju bol. Ne znate šta mi sada preživljavamo. Da vidimo prvo da li je to istina jer je ovo poštena kuća", rekla su dva člana ove porodice koji su prijavljeni kao hranitelji djece bez roditeljskog staranja.

Jedan od prvih komšija kaže da Martin O. pošten momak uvijek bio i da nije incidentna osoba.

"Porodica tu živi više od 50 godina i zaista s njima nemamo nikakvih problema. Pravo je čudo što se to desilo jer su djeca koju čuvaju uvijek nasmejana, redovno ih vode kod ljekara, u školu. Baš paze na njih. Nedavno su očuvali jedno dijete čiji je otac bio prezahvalan jer su mu odnjegovali dijete, a on se nekako snašao finansijski i odveo ga u Njemačku. Martin je radio svakakve poslove, ali nikada nije krao", rekao je jedan od komšija koji ih dugo poznaje.

U centru za socijalni rad su rekli "da su socijalni radnici 24 sata na nogama" i da je maloljetnica nad kojom je izvršeno nasilje zdravstveno dobro.

"Normalno da smo reagovali kada je u pitanju taj slučaj. Dijete je odmah izmješteno i sve proceduralne radnje su počele. Naši socijalni radnici imaju ulogu da zaštite dijete kada se ne daj bože tako nešto dogodi. Dijete je dobro, u redu je sada, ali sada će uslijediti vještačenje i na redu je tužilaštvo", rekao je za Kurir Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић