Tragedija na željezničkoj stanici

Dječak se popeo na vagon pa poginuo od strujnog udara

  • 24.05.2020. 21:00

Jedan dječak poginuo je večeras u željezničkoj stanici Pančevo Varoš od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom kolosjeku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda.

Nesreća se dogodila večeras oko 18.00 časova, a na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a i Hitne pomoći, potvrđeno je za Telegraf.rs.

"Infrastruktura željeznice Srbije" žali zbog tragedije koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradalog dječaka.

- I ovom prilikom "Infrastruktura željeznice Srbije" apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se sprečili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi. Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25 hiljada volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže - navodi se u saopštenju Infrastruktura željeznica Srbije.

Zbog penjanja na vagone, od posljedica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je riječ o mladima.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)