Detalji

Dječak (14) predoziran pao u nesvijest

13:39, 09.10.2019.
Izvor: Kurir
Dječak iz Niša star 14 godina koji je 5. oktobra pronađen na ulici bez svijesti, kritične noći konzumirao je marihuanu i tablete koje je sa društvom kupio od dilera.

Efikasnim radom niške kriminalističke policije identifikovani su svi akteri ovog događaja kao i diler koji je maloljetnicima dostavio opijate i za kojim se traga.

"Dječak je te noći bio napolju sa trojicom drugova starih 13, 15 i 16 godina. Prema dosadašnjim saznanjima, oni su od nepoznatog muškarca kupili marihuanu i tablete koje su konzumirali u toku večeri. O kojim se tabletama radi i kog su sastava za sada nije poznato, da li su neki lijekovi ili sintetička droga znaće se poslije toksikološke analize", kaže izvor.

Dječak se, dodaje  izvor, ne sjeća ničega, ni kako izgledaju tablete ni koliko ih je popio, kao i gdje je bio cijele noći i kako je dospio na mjesto na kojem je nađen.

"Kriminalistička policija je identifikovala osobu koja im je dostavila opijate i za njom se traga intenzivno", kaže izvor.

Ovo je drugi slučaj predoziranja maloljetnika na jugu Srbije u proteklih dvadesetak dana. Prije samo dvije nedjelje djevojčica E. S. (16) iz okoline Surdulice jedva je ostala živa poslije predoziranja narkoticima i alkoholom u noći između 11. i 12. septembra. Djevojčica je bila životno ugrožena i zbrinuta je najprije u Hitnoj pomoći u Surdulici, odakle je prebačena u bolnicu u Vranju, a potom i u Klinički centar u Nišu. Onesvješćenog tinejdžera našli su na ulici slučajni prolaznici u blizini jedne škole, 14 godina ima dječak koji je nađen u nesvijesti.

Dječaka su primijetili prolaznici u naselju Trošarina na ulici, odakle je prebačen u Klinički centar u Nišu gdje je njegovo stanje stabilizovano i juče je nakon svih kontrolnih pregleda otpušten na kućno liječenje.

Ovaj nemio događaj, koji samo uz dosta srećnih okonosti nije imao najteže posljedice, još jedno je upozorenje da se spustula starosna granica konzumenata opojnih droga i da bi trebalo da posvete maksimalnu pažnju ovom problemu.

Proćitajte još:

Mlada i rođaci slikali selfi pored brane, okliznuli se i poginuli

Godinama silovao maloljetnu kćerku, osuđen na 15 godina robije

Migranta metak pogodio u oko, biće sahranjen u Bileći

Ispovijest majke dječaka kojeg zlostavljaju: Mog sina (11) su htjeli da izbace kroz prozor