Uhapšen

Direktor Ars tursa Siniša Antić osumnjičen za zloupotrebu položaja

  • 22.07.2019. 18:48

Banjalučka policija uhapsila je jutros Sinišu Antića, bivšeg direktora turističke agencije Ars turs, koja posluje u okviru Aerodroma Republike Srpske, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

Sumnja se da je  od 2017. do 2018. godine za sebe zadržavao novac od prodaje turističkih aranžmana koji je trebalo da položi na račun agencije Ars Turs, od koje su ga kasnije i tražili oštećeni klijenti. 

Riječ je o sumi od 63 hiljade maraka. Antić je poslije kriminalističke obrade, po naredbi postupajućeg tužioca,  pušten na slobodu, a protiv njega će biti dostavljen izvještaj za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

"Policisjki službenici su tokom višemjesečne istrage, koja je vršena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zadokumentovali navedeno krivično djelo izuzimanjem dokumentacije i saslušanjem većeg broja svjedoka, a zasad je utvrđeno da su oštećena 58 lica", kaže Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Turistička agencija „ARS TOURS“ posluje kao samostalno privredno društvo ograničene odgovornosti, i registrovano je Rješenjem Okružnog privrednog suda u Banjaluci 2016. godine. 

Siniša Antić, kao direktor, bio je odgovorno lice agencije do 31.08.2018. godine, kada ga je smijenila skupština akcionara. Rukovodstvo Aerodroma Republike Srpske odlučilo je da se, radi neometanja procesa istrage nadležnih organa, ne oglašava  do okončanja istražnog postupka. 

Bivšeg direktora Ars tursa Sinišu Antića banjalučka policija uhapsila je  u akciji kodnog naziva "Aerodrom", i to  nakon višemjesečne istrage. Sve dalje mjere i radnje protiv Antića sprovodiće se po naredbama i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина