Uhapšeni u Švajcarskoj

Dileri iz BiH dio međunarodne kriminalne grupe

  • 28.06.2019. 09:14

Četvoro crnogorskih državljana uhapšeno je prije dva dana u Švajcarskoj, zbog sumnje da su dio međunarodne kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina.

Osim njih, među kojima je i jedna žena, uhapšeno je 27 osoba različitih nacionalnosti: Nigerijci, Italijani, Nijemci, Eritrejci, Poljaci, Kamerunci i Švajcarci, a među njima su i osobe iz BiH.

Tokom hapšenja zaplijenjeno je 26 kilograma droge.

Kako prenose šajicarski portali, istraga protiv ove kriminalne grupe je počela u proljeće 2018. s hapšenjem više kurira i oduzimanjem nekoliko kilograma kokaina u kantonu Sent Galenu, koji se graniči sa Njemačkom.

Kako prenose, 24 osobe, za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe uhapšene su u više švicarskih gradova, dok je njih pet uhapšeno na teritoriji Njemačke. Operacija hapšenja započela je 24. juna, a koordinirana je sa policijom u Duizburgu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliju.

Tokom akcije uhapšeno je 27 muškaraca i četiri žene između 19 i 46 godina, ali se njihova imena ne navode. Ukupno je zaplijenjeno 24 kilograma kokaina, kilograma ekstazija i oko kilograma spida.