Akcija "Klub dva"

Devet uhapšenih u akciji razbijanja kriminalne grupe za promet droga i zelenaštvo

19:03, 17.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Ognjen Savić, Ozren Savić, Draško Romić, Dušan Babić, Stefan Pavlović, Aleksandar Savić, Igor Radošević, Darko Vrančić i Marko Mihajlović uhapšeni su u akciji "Klub dva" zbog sumnje da su ilegalno proizvodili i prodavali drogu, ali i zbog zelenašenja, saznaje ATV.

Plicijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet pretresom 15 lokacija na širem području Banjaluke pronašli su i zaplijenili više od šest kilograma droge.

"Pronađeno je i izuzeto četiri kilograma opojne droge hašiš, oko dva kilograma opojne droge skank, zatim 4,47 grama kokaina, nekoliko tableta ekstazija, kao i drugio predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Upravo ove aktivnosti usmjerene su na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenim prometom opojnim drogama na području grada Banjaluke, kao i samim krivičnim djelom zelenaštvo", rekla je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske. 

Osumnjičeni su nakon hapšenja sprovedeni u Policijsku upravu Banjaluka, gdje je u toku  kriminalistička obrada. Sve se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni bi uz izvještaj trebalo da budu sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci. Kako ATV saznaje, postupajući tužilac će sutra ispitati osumnjičene, nakon čega će i odlučiti o prijedlogu za pritvor. 

Akcija "Klub dva" usmjerena je na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi ilegalnom prodajom opojnih droga i zelenaštvom. Sprovode je policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka. 

MUP Republike Srpske ranije je realizovao akciju "Klub jedan" u kojoj je palo 11 osumnjičenih za ilegalnu proizvodnju i prodaju droge, ali i navođenje na prostituciju. Tužilac je tada odlučio da se šest osumnjičenih brani sa slobode, među kojima su i dvojica koja se terete da su na prostituciju navodili štićenice doma za nezbrinutu djecu.