Šabić će dana biti predat Tužilaštvu

Detalji zločina koji je šokirao Prijedor: Svekar štitio snahu pa ranjen, policajac stradao na intervenciji FOTO/VIDEO

  • 22.04.2019. 10:31

Protiv Marka Šabića iz Prijedora danas će biti podnesen izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu policijskog službenika Slađenka Tubina i ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović izjavila je Srni da će policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeti izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv M.Š. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu policijskog službenika Slađenka Tubina i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge. 

Miljanovićeva je navela da je Staničnom odjeljenju policije /SOP/ LJubija juče u 18.55 časova prijavljeno da je u Gornjoj Ravskoj lice M.Š. nanio ubodne rane u predjelu leđa svom ocu V.Š. 

"Na lice mjesta upućen je policijski službenik SOP LJubija Slađenko Tubin, kojeg je po dolasku pred porodičnu kuću, u njenoj unutrašnjosti osumnjičeni M.Š. ranio pucajući iz lovačke puške. Tom prilikom Tubin je zadobio tjelesne povrede u predjelu gornjeg dijela tijela /abdomena/, nakon čega je vozilom Službe hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu Prijedor", rekla je Miljanovićeva. 

Ona je navela da su policijske službenici Policijske uprave Prijedor u 19.25 časova lišili slobode M.Š. i sproveli ga u prostorije Uprave. 

"On će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Republičkom tužilaštvu u Banjaluci", dodala je Miljanovićeva. 

Prema njenim riječima, Slađenko Tubin preminuo je danas oko 1.00 čas u Opštoj bolnici Prijedor. 

"Sve dalje mjere i radnje policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor preduzimaće pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva", naglasila je ona. 

Kako ATV nezvanično saznaje, porodica Šabić juče je slavila Uskrs, a prisutna je bila i supruga Marka Šabića, Josipa, koja živi u Zagrebu.

Navodno je svađa nastala kada je supruga Šabića nazvala narkomanom, nakon čega je on skočio da je ubode nožem. Nezvanično, između njega i supruge ispriječili su se Markovi roditelji, koji su željeli da zaštite snahu. 

U tom naguravanju, Markov otac zadobio je dva uboda nožem.

Marko se, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došla ATV, nakon toga zaključao u kupatilo. 

U međuvremenu, o svemu su obaviješteni policija i hitna pomoć.U kuću je nakon poziva stigao policajac Slađenko Tubin, koji živi u blizini i koji poznaje Šabiće.

Nezvanično, Tubin je pozvao Šabića sa izađe iz kupatila i da na miran način sve riješe, međutim on je otvorio vrata i pucao u policajca.

Tubin je, prema nezvaničnim informacijama ATV-a, pobjegao iz kuće, ali je Šabić išao za njim noseći lovačku pušku i pucajući po dvorištu.Tubin je, prema još nepotvrđenim informacijama, zadobio osam prostrijelnih rana.

Kako ATV nezvanično saznaje, u pucnjavi je lakše povrede zadobila i maloljetna kćerka Marka Šabića koja ima ogrebotine opd metka.

Komšije su, prema saznanjima ATV-a, pomogle policajcu.
 

Marko Šabić je od ranije poznat policiji zbog počinjenih kriivčnih djela napad na službeno lice i porodično nasilje.