Komšije u šoku i nevjerici

Detalji zločina koji je potresao Tuzlu

  • 11.10.2019. 19:48

Ispred ulaza 101 u Tuzlanskom naselju Bunar Paša od jutros je tajac. Komšije pričaju da su u šoku i nevjerici. Kažu, ništa nije ukazivalo na to da će doći do stravičnog zločina.

Svađa, vrisak žene, muškarca, a zatim snažna eksplozija, to je jutros u pola osam čuo Šedad Grbešić iz tuzlanskog naselja Bunar Paša. Samo sprat iznad njega u tom trenutku odigrala se nezapamćena tragedija. Hajrudin Zahirović, kako ATV nezvanično saznaje, nožem je ubio svoju suprugu Dženitu, a potom aktivirao bombu i izvršio samoubistvo.

"Bio sam ubjeđen da je negdje pukla plinska boca, istrčao sam napolje, pogledao sam na prozore zgrade u kojoj stanujem. Svijet je izašao. Nikom nije bilo jasno o čemu se radi. Supruga, znate da je ona preklana... bili su uljudni, kulturni", kaže Gubešić.

U eksploziji bombe povrede je zadobio i jedan od njihovih sinova blizanaca. Kako ATV nezvanično saznaje, on je van životne opasnosti i prevezen je u Univerzitetsko klinički centar u Tuzli.

"Izašao je sin ovog bračnog para krvav i zamolio doktoricu da hitno uđe u stan i spasi brata. Rekao je ovim riječima – molim vas uđite spasite mi brata!", dodaje Grbešić.

Mještani pričaju da su Zahirovići bili porodica za primjer. Sinovi blizanci nedavno su završili srednju medicinsku školu, Hajrudin je radio u osiguravajućem društvu, a Dženita je bila domaćica, uvijek prijatna i nasmijana.

Šta je motiv zločina koji je pogodio Tuzlu niko sa sigurnošću ne može reći.

Policija je jutros uz kantonalnog tužioca obavila uviđaj.

O motivima nezapamćenog zločina u Tuzli, više informacija biće poznato po okončanju istrage.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија