Navodno imali sukobe i ranije

Detalji ubistva u Tuzli: Otac i sin osumnjičeni da su usmrtili prodavca maramica

  • Извор: Независне
  • 23.11.2021. 15:24

Nakon ubistva tridesetogodišnjeg Nesiba Halilovića u tuzlanskom naselju Irac, policija je uhapsila muškarce F.H. (20) i M.H. (54) iz Živinica koji se mogu dovesti u vezu sa ubistvom.

Portal "Nezavisne" piše da su uhapšeni otac i sin  Musa H. i Frančesko H.

Sve se desilo u ponedjeljak oko podne kada je teško povrijeđeni Nesib H. pronađen u lokvi krvi, a ubrzo je i podlegao povredama.

Policija je preduzimanjem istražnih radnji utvrdila da su osumnjičeni kombijem došli do žrtve.

Prema prvim informacijama nanijeli su mu povrede oštrim predmetom odnosno nožem i najvjerovatnije palicom ili drvetom, a usljed povreda  je tridesdetogodišnjak preminuo isti dan u UKC-u Tuzla.

Ubijeni je često u tom gradu prodavao papirne maramice, a sa osumnjičenima je, kako je pomenutom portalu potvrđeno od neimenovanih izvora, navodno bliskih istrazi, i ranije imao konflikt.

Kako je saopšteno iz MUP-a TK, u ponedjeljak je PS Zapad zaprimila je prijavu da se, u Tuzli u ulici 18 Hrvatske brigade, na trotoaru nalazi povrijeđena nepoznata muška osoba.

"Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici, kao i SHMP radi pružanja medicinske pomoći povrijeđenom licu, koji je potom prevezen na UKC Tuzla, gdje je od strane dežurnog ljekara konstatovana smrt NN lica, za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o N.H, rođen 1991. godine. O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kanton", naveli su iz policije.

Dodaju da su istog dana, operativnim radom policijskih službenika i nakon opsežne potrage,  pronađeni i uhapšeni F.H, i M.H, iz  Živinica  koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim događajem.

Oni će nakon kriminalističke obrade, danas biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo.

Uprava policije MUP-a TK, se zahvalila građanima koji su ustupajući svoja saznanja dali značajan doprinos u rasvjetljavanju krivičnog djela.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)