Dvostruko ubistvo u Gornjim Živinicama

Detalji ubistva komšija: Antunović napadao ljude, bio opasan po okolinu

  • 04.12.2018. 13:06

Ivica Antunović (45), počinilac jučerašnjeg dvostrukog ubistva u Gornjim Živinicama, gdje je pod još neistraženim okolnostima i nejasnim motivima nožem ubio rođaka Iliju Antunovića (55), a potom i komšinicu Maru Tadić (72), nezaposlena je i bolesna osoba liječena na Klinici za neuropsihijatriju u Tuzli,

Komšinica Ružice i Marijana Antunovića, roditelja osuminjičenog, kazala je da je Ivica Antunović bio opasan po okolinu i da su komšije izbjegavali susrete s njima.

„Mnogima je prijetio iz samo njemu poznatih razloga, neke je napao i to policija zna. Svi su ga izbjegavali. Nije nikada radio, psihički je bolesnik, a prije dva mjeseca pušten je iz bolnice u Tuzli“, kazala je u razgovoru za Fenu mještanka, čiji je muž u rodbinskim vezama sa porodicom Ivice Antunovića, a koja je željela ostati anonimna.

Ivica Antunović je nakon kraće svađe na lokalnom putu, juče u popodnevnim satima, napao i nožem izbo rođaka Iliju Antunovića, a potom se vratio u kuću Mare Tadić, ubivši je istim nožem.

„Svi smo zgroženi ubistvima, posebno Mare Tadić, koja je bila njihova komšinica i kućna prijateljica i nikada nisu bili u svađi“,  rekla je sagovornica.

Ivicu Antunovića noćas oko 1.30 sati pripadnici OKP MUP-a TK i PU Živinice pronašli su skrivenog u blizini porodične kuće. Priznao je oba ubistva, ali motivi nisu saopšteni.

Slučaj podsjeća na sličan, mada po posljedicama tragičniji događaj od prije deset godina, kada je u Gornjoj Lipnici kod Tuzle, pravi masakr počinio psihički rastrojeni Tomislav Petrović, u to vrijeme takođe 45-godišnjak.

Podsjećanja radi, Petrović je u zaseoku Trstje u Gornjoj Lipnici, ujutro oko šest sati, u gradskom autobusu hicima iz pištolja ubio Dragicu Markanović, Niku i Maru Petrović, a u njihovim kućama Ivu Markanovića, Miju i Kaju Petrović.

U Kantonalnom sudu u Tuzli Tomislav Petrović osuđen je na 40 godina zatvora, da bi nakon žalbe Vrhovni sud FBiH poništio presudu, a Petrovića proglasio neuračunljivim.

Iako mu je određena mjera obaveznog liječenja u odgovarajućoj psihijatrijskoj ustanovi, višestruki ubica jedno vrijeme bio je smješten u stacionaru KPZ Zenica, da bi poslije bio prebačen u JZU Zavod za forenziku psihijatrije Sokolac, gdje se još nalazi.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.