Tijelo pronađeno u Sopotu

Detalji ubistva koje je potreslo Srbiju: Aleksandra skinuli golog, ovjerili hicem u glavu pa zakoplali

19:56, 22.05.2020.
Izvor: Kurir
Mladić koji je nestao 20. marta u Beogradu najvjerovatnije je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a tijelo je potom sakriveno u plitko iskopanu raku kod Sopota

Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika kod Alibunara, koji je nestao 20. marta na Banjici u Beogradu, pronađen je mrtav u mjestu Parcani kod Sopota, a utvrđeno je da je mladić ubijen hicem iz vatrenog oružja u glavu, pa zakopan.

Tijelo Halabrina otkrio je čobanin Mirko Maksimović, koji je napasao koze.

Vidjela se lobanja sa zubima

- Na toj livadi sam prvi put bio u subotu, 16. maja. Bilo je oko 10 sati kada su psi došli do tog mjesta. Počeli su da njuškaju i kopaju. Pomislio sam da su našli lešinu divlje svinje ili druge životinje, ali kada sam prišao, šokirao sam se - priča za Kurir uznemireni Maksimović:

- Vidio sam ljudsko tijelo, koje je bilo u ležećem položaju, ali dopola otkopano, to su psi sigurno uradili jer je rupa bila duboka oko 40 centimetara. Noge i trup su bili u zemlji, a gornji dio tijela je bio otkriven. Noge i trup bili su zamotani u kesu. Da prizor bude još gori, leš nije imao odjeću, go je bio.

Čobanin kaže da se vidjela lobanja sa zubima, na osnovu čega je zaključio da se radi o mladom čovjeku.

- Pomislio sam: „Jadna njegova majka“ - priča Maksimović i nastavlja:

- Vidio sam i da na rukama fale neki prsti. Moguće je da su ih i životinje pojele. Još ne mogu da zaboravim tu sliku, evo i sad me tuga obuzme. Ne mogu da se smirim.

(Foto: Kurir, Jelena Rafailović)