Skočio u bazen

Detalji tragedije: Dječak imao srčani udar, izdahnuo na rukama majke i trenera

09:26, 11.01.2019.
Izvor: avaz
Thumbnail
Dječak, član Akademije fudbala "Srđan Mladinić iz Splita", nije se utopio, već je doživio srčani udar prilikom skoka u bazen, kaže Almir Prguda, direktor fudbalskog turnira "Šampion Junior Kup 2019."

Dječak, član Akademije fudbala "Srđan Mladinić" iz Splita, preminuo je prilikom skoka u bazen jednog hotela u sarajevskom naselju Ilidža. Iako se odmah posumnjalo da je riječ o utapanju, ispostavilo se da je mališan doživio srčani udar. Ovu informaciju za "Dnevni avaz" potvrdio je Almir Prguda, direktor fudbalskog turnira "Šampion Junior Kup 2019" na koji je sa svojim klubom stigao i nesretni Splićanin.

"Prema mojim informacijama, riječ je o klasičnom srčanom udaru. U kritičnom trenutku, osim druge djece, kod bazena je bila njegova majka, trener i, naravno, spasilac. Pokušali su odmah da pomognu mališanu, ali nažalost, nije bilo spasa", rekao je Prguda.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da je mališan preminuo usljed zatajenja srca potvrdili su i ljekari, koji su došli na lice mjesta.

"Nažalost, to se događa. To se može dogoditi i ispod tuša. Žao mi je što je ovaj tragični slučaj bacio mrlju na naš turnir i što se uvijek piše o lošim stvarima, a ne pozitivinim", poručio je Prguda.

On je na kraju dodao da će, kao domaćini turnira, učinit sve da olakšaju teške trenutke za roditelje mališana i njegov sportski kolektiv.

"Ne može čovjek sada biti pametan i kazati šta uraditi. Mogu vam samo reći da će svi zabavni događaji u sklopu turnira biti otkazani. Turnir će se nastaviti igrati, jer ovdje je mnogo djece iz cijele BiH i regije", zaključio je Prguda.