Detalji smrti djevojke umotane u tepih: Dao joj je drogu i pustio je da umre

  • 17.02.2020. 17:13

Radoje R., 30-godišnji državljanin BiH s prebivalištem u Hrvatskoj, priveden je zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u zagrebačkom naselju Sopot. Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je pred podrumom jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.

Policija je danas objavila nove detalje o istrazi.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s upravom policije i nadležnim županijskim državnim tužilaštvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ''Omogućavanje trošenja droga'' iz čl. 191. st. 3. u svezi st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo ''Nepružanje pomoći'' iz čl. 123. st. 2. KZ-a na štetu maloljetnice.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovih kaznenih djela.

Osumnjičeni je u nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom tužilaštvu", stoji u saopštenju.

Prijeti mu do 15 godina zatvora.

Negira da ju je ubio

Uhapšeni je policiji juče kazao kako je s djevojkom bio u stanu u petak naveče. Zaspao je, a kad se probudio, kako je ispričao, djevojka je već bila mrtva.

Još uvijek nije poznato kako se tijelo djevojke našlo u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojem je Radoje R. boravio s djevojkom. Djevojka je bila zamotana u tepih i ostavljena pred podrumom u zgradi u Zemljakovoj ulici. Umrla je u stanu u Šenovoj. 

Više od šest sati trajao uviđaj u stanu

Podsjetimo, tijelo djevojke umotano u tepih pronađeno je u subotu ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. 

Više od šest sati muškarac koji je uhapšen zbog sumnjive smrti 16-godišnje djevojke proveo je u nedjelju s istražiocima na uviđaju u svom podstanarskom stanu. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)