Komšije u šoku

Detalji porodične tragedije u Tuzli: Izbo ženu pa legao na bombu

  • 11.10.2019. 12:57

Nezapamćena porodična tragedija dogodila jutros u tuzlanskom naselju Paša Bunar.


Pod nerazjašnjenim okolnostima Hajrudin Zahirović je nožem nasrnuo na suprugu Dženitu, kojoj je zadao nekoliko smrtonosnih povreda, a potom je aktivirao bombu i oduzeo sebi život.  

Prema preliminarnim rezultatima istrage Hajrudin je legao na bombu i raznio se tako da su istražioci dijelove njegovog tijela tražili po stanu u kojem je živio sa suprugom te sinovima blizancima Edinom i Adnanom.

"Čula sam da je nešto puklo, ali sam mislila da je nekom nešto palo u stanu. Ubrzo sam ispred zgrade ugledala Edina, koji je zapomagao: "Spasite mi brata!", kazala je Emina I., stanarka naselja Paša Bunar.

Nije vidjela ko je prvi utrčao u stan, ali su Adnanu, kako navodi Avaz, pomoć ukazali ljekari Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, poslije čega je smješten na UKC Tuzla.

"Znamo ih cijeli život. Edin i Adnan su super mladići. Ne znamo kako će sve ovo preživjeti", rekli su  njihovi vršnjaci koji su s nevjericom gledali obavljanje uviđaja.

I ostale komšije su u šoku. Ne mogu vjerovati da se u njihovoj zgradi ponovo dogodila tragedija. Naime, prije šest godina samoubistvo je skokom sa zgrade počinio Emir Mustafić (34).

"Izašao sam iz ulaza prije tragedije. Kada sam se vratio čuo sam šta se dogodilo i nisam mogao vjerovati. Meni su bili odlične komšije, ne znam šta bi mogao biti razlog", kaže Sead Jogunčić.

Isto si potvrdile i druge komšije, a neke od njih koji su zavirili u stan porodice Zahirović na trećem spratu, prije dolaska istražilaca, kažu da je unutrašnjost bila sva u krvi i da se takav prizor može vidjeti samo u filmovima strave i užasa.