ATV saznaje

Detalji obračuna u Gradišci: Nakon verbalnog i fizičkog sukoba, potegao automatsku pušku

  • 17.05.2020. 15:21

U Gradišci su danas identifikovana i lišena slobode tri lica zbog krivičnih djela ''Izazivanje opšte opasnosti'', ''Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'' te ''Tjelesna povreda'', saopšteno je u PU Gradiška.

Sve se dogodilo u selu Karajzovci, nadomak Gradiške.

Dvije grupe mladića su se prvo verbalno obračunali ispred jednog ugostiteljskog objekta, da bi potom došlo i do fizičkog obračuna.

Svemu su, kako ATV saznaje, kumovale nesuglasice od ranije.

Nakon fizičkog sukoba, a kako ATV nezvanično saznaje, Nikola Bursać je otišao automobilom do kuće, iz koje je uzeo automatsku pušku i uputio se ka Karajzovcima. Na putu između Karajzovaca i Kukulja, sreo je "stare poznanike", nakon čega je sukob nastavljen.

Iz automobila je izvukao pušku i opalio nekoliko hitaca u zrak. 

Po prijavi su postupili policijski službenici ove Uprave, koji su na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, identifikovali, a zatim i lišili slobode lica B.N. iz Gradiške, K.S. iz Gradiške i M.N. iz Srpca.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se lica nakon ispitivanja otpuste na slobodu, a da se protiv istih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.