Detalji nesreće kod Banjaluke: Žena poginula kada je izašla iz autobusa

21:12, 17.11.2020.
Izvor: Srpskainfo.com
Milena Stupar (45) iz Banjaluke poginula je kada je pješke krenula da pređe magistralni put u Ramićima kod Banjaluke, potvrđeno je za Srpskainfo.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su da se nesreća dogodila u ponedjeljak oko 17.10, na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor.

"U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su Mihajlo Lazić (20) iz Banjaluke, koji je upravljao automobilom "reno", i pješak Milena Stupar, koja je prilikom nezgode poginula", rekli su u Tužilaštvu.

Dodali su da je uviđaj na mjestu nezgode obavio dežurni okružni javni tužilac Željko Blažić, zajedno s policijskim službenicima  Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

"Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje, kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija Stupareve, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", dodali su u OJT Banjaluka.

Jedan od mještana ispričao je da se nesreća dogodila u blizini autobuskog stajališta.

"Milena je izašla iz autobusa, a nedugo potom su se začuli jak udarac i škripa točkova. Jedan žena je prije nje izašla iz autobusa i prešla cestu, a vjerovatno je i ona to namjeravala da uradi", rekao je on.

On je ispričao da se na ovom dijelu puta često dešavaju nesreće, jer se vozači ne pridržavaju ograničenja.

"Upravo na mjestu gdje je Milena poginula veoma često stoji policija s radarima kako bi uticala na vozača da sporije voze. Na tom dijelu puta je, inače, ograničenje 60 kilometara na čas, čega se mnogi ne pridržavaju", kaže sagovornik Srpskainfo.

Oko 500 metara dalje nalazi se i raskrsnica na kojoj je do sada više osoba poginulo, a nedaleko od ovog mjesta je, u pravcu prema Prijakovcima, i poznati košarkaš Ognjen Kuzmić imao saobraćajnu nesreću.