Ubica pobjegao motorom

Detalji likvidacije na Jadranskoj magistrali

  • 09.11.2019. 21:04

Šokantno ubistvo dogodilo se malo prije 14 časova na Jadranskoj magistrali u Omišu. 

Nasred ceste ubijen je 38-godišnji K. F. koji je s djevojkom sjedio u automobilu. Volkswagen je bio parkiran uz ivičnjak kada je na motoru prišao ubica i kroz otvoreni prozor ispalio najmanje jedan hitac u vrat muškarcu. K. F. je na mjestu preminuo.

Sve izgleda kao profesionalna likvidacija

Ubojica je odmah pobjegao na motoru i za njim traje velika policijska potraga. 

Sve izgleda kao profesionalna likvidacija, a počele su curiti i informacije o ubijenom muškarcu.

Kako saznaje Index.hr, riječ je o muškarcu iz sela Piska koje se nalazi uz obalu, pored Omiša.

Ubijeni je vlasnik beach bara koji je prije tri godine zapaljen

K. F. je vlasnik beach bara koji je izgorio prije tri godine, na početku udarne turističke sezone. Tada se pisalo kako nije isključeno da je požar podmednut i kako je navodno objekt duže vremena predmet imovinsko-pravnih sporova između suvlasnika.

Ubijeni muškarac se spominje kao vlasnik samo tog, ne naročito velikog, sezonskog ugostiteljskog objekta. Nije se u medijima spominjao kao dio kriminalnog miljea pa je motiv ovakve egzekucije velika nepoznanica.

Školski kolega: Bio je problematičan, pričalo se da ga je partner zeznuo za neku lovu

Njegov školski kolega za Slobodnu Dalmaciju je ispričao da je K. F. imao problema s kafićem na plaži, ali i da je bio problematičan.

"Cijeli je život bio problematičan, još u školskim danima nije mu bilo strano potući se. Bio je jak i snažan. Znam da je dvije godine proveo radeći u Norveškoj, a pričalo se da ga je partner s kojim je otvorio kafić zeznuo za neku lovu dok je ovaj bio gore", kazao je školski kolega ubijenog 38-godišnjeg muškarca.

U međuvremenu traje velika policijska potraga za ubicom, no još uvijek nema novih informacija. 

Automobil u kojem je ubijen prekriven plahtom

Policija je tokom cijelog popodneva obavljala uviđaj na mjestu ubistva. Vjetrobransko staklo i prozori automobila bili su prekriveni bijelom plahtom. 

Svjedokin je za Index prepričala stravičan prizor koji je zatekla odmah nakon brutalnog ubistva. 

"Djevojka je čupala kosu"

"Čuli smo da žena vrišti i viče upomoć. Sin je izletio na balkon, a svi su onda otišli dolje", kaže za Index žena koja je među prvima došla na mjesto zločina.

Zločin se dogodio ni desetak metar od prvih kuća.

"Cura je izašla iz auta, on je bio propucan u vrat. Jedan momak mu je držao ruku na vratu. Djevojka je bila van sebe, čupala je kosu", ispričala je ona za Index. 

Hitna ga je pokušala reanimirati

Stotinjak metara od mjesta zločina nalazi se ambulanta. Hitna pomoć i policija su došli brzo.

"Onda je došla policija, stavili su je u auto da se smiri", saznajemo.

U međuvremenu je muškarca hitna pomoć pokušala reanimirati. Ali, vrlo brzo su ga pokrili bijelom plahtom.

Svjedoci govore o jednom metku. Ubijen je, kako se čini, kroz otvoren prozor jer na cesti nema tragova stakla. Motorist mu je sasvim sigurno došao u neposrednu blizinu i upucao ga.

"Po njemu je bilo hrane, oni su tu jeli", kaže svjedok.

Policija pronašla odbačeni motocikl?!

Nedugo nakon zločina, kod Šestanovca je pronađen motor za kojeg se pretpostavlja da je vozio ubica te je munjevito na informativni razgovor priveden N. P., vlasnik motocikla.

Ubijeni je gotovo dva sata prije likvidacije proveo u središtu Omiša, u poznatom kafiću, veći dio vremena je proveo razgovarajući mobitelom, govore nam očevici. Izašao je iz kafića oko 13.30 sati te je još neko vrijeme proveo u Volkswagen Polu, da bi potom došla djevojka noseći hranu iz obližnjeg fast fooda. Potom su krenuli prema Brzetu, gdje se dogodio zločin.

Policijska ekipa za uviđaj je na terenu, a osim dokaznog materijala na mjestu likvidacije inspektori su posjetili kafić u Omišu te bi uskoro trebali doći u posjed snimaka nadzornih kamera. 

Takođe će tražiti ispis poziva mobitela. Pokušavaju utvrditi je li ubijeni možda dogovorio sastanak s poznanikom kraj skretanja za Brzet, na mjestu gdje se inače rijetko zastaje, ne znajući da je zapravo u pitanju klopka. Također istražuju varijantu po kojoj je muškarca - ili njegovu djevojku, s kojom je bio odnedavno, nakon dugogodišnje veze - ubica pratio...

Ubijeni bio nezgodan kad popije

Mještani koji su poznavali ubijenoga kažu da je uglavnom bio OK momak, tek da je znao biti “nezgodan” kad popije, što ga je u kombinaciji s izrazitom fizičkom snagom činilo osobom za izbjegavanje u tim trenucima.

Jedan od mještana je prepričao zgodu kad je “oduzeo” službeno naoružanje policajcima koji su stigli na intervenciju pa je kasnije njihov šef dolazio moliti ga da im ga vrati...

Vjerovatno je sve to znao i ubojica, tako da je likvidacija obavljena munjevito i precizno, bez ikakve mogućnosti da se 38-godišnjak obrani ili spasi, prenosi 24sata.hr.   

Pročitajte još:

Kobni povratak sa posla: Dva radnika poginula u kanjonu Tijesno kod Banjaluke

Poznat identitet stradalih radnika

Marka (22) otišao u Njemačku prije 10 dana da radi, danas ga vraćaju u kovčegu

Preminuo Branislav Petrušević Petrući

Muž ubio suprugu, pa izvršio samoubistvo u garaži

Snijeg uveliko pada u Austriji: Za sutra najavljen i u BiH

Momak i djevojka sjedili u automobilu, ubica prišao na motoru i pucao muškarcu u glavu

Marka (22) je iz smrskanog auta izvlačio očevidac: Plakao sam i ruke su mi bile krvave

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина