Beograd

Detalji likvidacije ispred osnovne škole: Marko ubijen s leđa pred sinom i dvije kćeri

09:03, 18.01.2020.
Izvor: novosti.rs
Kotoranin Marko Vuković (41) ubijen je u petak u 18.30 u svom automobilu BMW X5 ispred Osnovne škole "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi. Prema prvim nezvaničnim informacijama, ubica mu je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u glavu.

Kako su reporteri "Novosti" nezvanično saznali, Kotoranin je u trenutku napada bio u kolima na parkingu u Ulici Danila Lekića Španca sa djecom, dvije kćeri i sinom. U jednom trenutku, ubica mu je prišao s leđa, došao do vozačevih vrata i ispalio mu više hitaca u glavu.

Prema riječima stanara okolnih zgrada, u jednom trenutku su se začuli pucnjevi, a kada su nedugo zatim djeca krenula da izlaze iz obližnje škole, policajci koji su veoma brzo stigli na mjesto događaja, nisu im dozvolili da krenu tim putem ka zgradama.

- Bilo je strašno. Čuli smo buku, ali u prvi mah nismo znali šta se dešava. Tek kada smo vidjeli policijske patrole shvatili smo da je izgleda u pitanju pucnjava. Ne možemo da vjerujemo da se ovo desilo u našem komšiluku. Strašno je da se sve desilo ispred škole i pred mnogobrojnim učenicima koji su odlazili sa nastave - rekle su komšije iz okolnih zgrada.

Kako su, za "Novosti", rekli iz Hitne pomoći, oni su primili poziv nešto poslije 18.30. Njihova ekipa je vrlo brzo stigla na mjesto događaja, ali ljekari koji su izašli na teren mogli su samo da konstatuju smrt muškarca. Policijski uviđaj je potrajao skoro dva sata, a čitava ulica u kojoj se dogodilo ubistvo je bila blokirana nekoliko sati. Svi prilazi Bežanijskoj kosi su neko vrijeme bili blokirani za saobraćaj. 

Na mjestu događaja je bio prisutan veliki broj forenzičara, policajaca u uniformama, kao i onih koji su bili u civilu, a gusta magla i mrak su im dodatno otežali posao.

Policija je odmah krenula u potragu za ubicom ili ubicama, a na Brankovom mostu su bile blokirane dvije trake koje vode iz smjera Novog Beograda ka centru grada. Organi reda su nasumično zaustavljali vozila i vršili provjeru.

RADIO NA MORU

Godinama je radio kao kapetan na prekookeanskim brodovima i iako nije bio iz kriminogene sredine, prema nekim nezvaničnim informacijama, bio je povezivan sa švercom narkotika koji je u Evropu dolazio putem prekookeanskih linija iz Južne Amerike. Policija ispituje da li je Marko Vuković stradao kao nova žrtva rata između "škaljaraca" i "kavčana".

Marko Vuković bio je otac četvoro djece. Prema nekim informacijama nije htio da živi u Crnoj Gori i izjašnjavao se kao Srbin. Dugo je živio u Belgiji, a u Beograd se preselio skoro gdje je imao građevinsku firmu. Nikada nije hapšen niti osuđivan.