Aleksija Vračar (24)

Detalji hapšenja Banjalučanke: U bocama sa čilijem droga vrijedna 300 miliona dolara

15:43, 16.12.2019.
Djevojka iz Sidneja, Aleksija Vračar (24), porijeklom iz Banjaluke, uhapšena je u četvrtak u ovom australijskom gradu zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Ona je optužena za niz prekršaja, pošto su policajci pretragom njenog stana pronašli i oduzeli 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu i lažne dokumente.

Takođe su pronašli municiju i tri vrste vatrenog oružja, skraćenu pušku kalibra 22 mm i poluautomatski pištolj koji su bili sakriveni u koferu u spavaćoj sobi, dok je drugi poluautomatski pištolj pronađen u vakuum zatvorenoj torbi.

Pretres stana u zapadnom Sidneju, u kom je mlada Banjalučanka živjela, dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, koji su australijski graničari zaustavili prilikom dolaska na terensko skladište u Sidneju, u oktobru.

Policija je navela da je pošiljka koja je dopremljena iz SAD, sadržala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina, koji je poznat kao i “droga led”.

Prve forenzičke analize utvrdile su da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina, čija je procijenjena vrijednost na crnom tržištu veća od 300 miliona dolara, prenosi Blic.

Aleksija Vračar se u petak pojavila na lokalnom sudu u Ferfildu, gdje joj je odbijena kaucija, a novo saslušanje na sudu u Paramatiju zakazano je za 30. januar.