Obojica uhapšena

Detalji brutalnog ubistva: Maloljetnici ubili dvoje penzionera kod Velike Kladuše

  • 23.03.2019. 13:58

Isplivali su detalji brutalnog ubistva starijeg bračnog para, supružnika Đogić u mjestu Šumatac kod Velike Kladuše.

Supružnike Đogić, Salku i njegovu suprugu, koji su bili penzioneri, tupim predmetima, po svemu sudeći, u toku noći su usmrtila dva maloljetnika, saznaje Klix.ba od policijskih izvora.

Obojica su uhapšena, a pretpostavlja se da postoji i treći saučesnik koji je u bjekstvu.

Kako smo saznali, oba maloljetnika imaju po 16 godina, a jedan od njih je, navodno u proteklom periodu protjeran iz SAD-a. 

Policijski istražitelji trenutno vrše uviđaj na ovoj lokaciji, a nad navedenim osoba se vrši i kriminalistički obrada.

Oni su nakon pljačke, koja je, po svemu sudeći, bila motiv ubistva, pokušali pobjeći motornim vozilom koje su uzeli iz dvorišta ubijenih staraca, ali su ih presreli policajci koji su na dojavu mještana krenuli prema mjestu gdje se desilo ovo ubistvo.

"Ovo je strašno, cijelo selo je na nogama. I još maloljetnici! To dvoje staraca su živjeli sami. Salko se čak nije ni mogao sam kretati, nego je imao ona pokretna kolica koja je gurao ispred sebe, a Fatima je bila pokretna, ali stara kao i on" ispričao nam je jedan od komšija bračnog para Đogić.

Ubice su, kako saznaje Klix, nakon ovog brutalnog čina u kući supružnika Đogić ukradene stvari potrpali u automobil, koji je u vlasništvu ubijenog Salke Đogića. Kladuška policija ih je zaustavila u ukradenom autu, ali tada im još nije ni bilo poznato, šta se prethodno odrigralo u kući nesretnih staraca.

Podsjetimo, u naselju Šumatac kod Velike Kladuše u porodičnoj kući jutros su pronađene dvije mrtve osobe, a riječ je o starijem bračnom paru.

Komesar policije USK Mujo Koričić ranije je potvrdio da je policija od jutros na mjestu zločina, te da je o ovom događaju obaviješten dežurni tužilac. Koričić je izjavio da su mještani pronašli tijela ubijenog bračnog para.

Тагови: