Ispovijest komšija

Dejan je poginuo na gradilištu: "Vrijedan i pošten čovjek, koji je za Božić besplatno dijelio česnice"

  • 30.06.2020. 20:37

Dejan Čarkić (37) iz Mačvanskog Prnjavora poginuo je u padu sa skele na jednom beogradskom gradilištu, gdje je radio.

Nesreća se desila 26. juna, a verzija ima nekoliko. Jedna od njih sugeriše da je pokušao rukom da se uhvati za šipku koja nije bila pričvršćena i da je propao na zemlju. Sa susjedne zgrade napravljen je snimak na kom se vidi tijelo nesrećnog mladića na zemlji i sanitet koji se približava.

Ovi navodi prijavljeni su Inspektoratu za rad pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odakle je stiglo obećanje da će se preduzeti mjere.

Inspektor rada nadležnog i Odjeljenja inspekcije rada u Gradu Beogradu dana 26. juna 2020. godine, odmah je po obavještenju od strane MUP, Policijske stanice Zemun, o smrtnoj povredi na radu Dejana Čarkića, izašao na lice mjesta i izvršio je inspekcijski nadzor povodom iste.

U postupku inspekcijskog nadzora povodom smrtne povrede na radu Dejana Čarkića, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, inspektor rada će preduzeti sve odgovarajuće mjere iz domena nadležnosti inspekcije rada - stoji u pisanom odgovoru Inspektorata.

Kako tvrde oni koji su poznavali Dejana, kažu da je riječ o vrijednom, uzornom mladiću, koji se borio kroz život. Radio je kao pekar, ostajao bez posla, ali, ne predajući se, nastavljao naprijed, makar to značilo da sječe ogrev, nekad i bez naplate.

Odgojen je u poštenoj, radnoj porodici. Svoju nije zasnovao. Bio je veliki prijatelj, koga su svi voleli, jer se svakom u nevolji našao. Pamte ga kako o Božiću mjesi besplatne česnice za komšiluk.