Drama kod Gradiške

Dejan (31) bombom napao brata i njegove sinove: "Da je izvadio osigurač, svi bismo stradali"

  • 16.07.2020. 19:34

Dejan Borković (31), koji je uhapšen nakon talačke krize u Turjaku kod Gradiške, na saslušanju je u Policijskoj upravi Gradiška.

Dejan ima psihičkih problema i da će nakon saslušanja vjerovatno biti upućen na bolničko liječenje.

Podsjećamo, Dejan je od sinoć bio zaključan u porodičnoj kući zajedno sa majkom i odbijao je da se preda policiji sve do danas u 13 časova. Drama je uslijedila nakon Dejanovog napada bombom na komšiju Željka Samardžiju.

Upadom u kuću Borkovića je uhapsila specijalna antiteroristička jedinica MUP RS. Istovremeno, još uvijek je u toku detaljan pretres njegove kuće i okoline u potrazi za oružjem i drugim predmetima koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom, ubistvo u pokušaju.

Poslije smirivanja situacije odnosno rješenja problema bez težih posljedica, naši sagovornici u Turjaku, iznoseći nove detalje kažu da je Borković sprečavao komšiju i njegove ukućane da prođu putem ispred njegove kuće.

Navodno je, sinoć sa puta u pokušaju da prođe do imanja, Borkoviću uspio umaći Željkov sin ali kada je on naišao vozeći traktor i priključak za sijeno, Dejan se ispriječio i lupao traktor. Potom je bacio bombu koja nije eksplodirala.

Napadnuti Samardžija kaže da je sa Dejanom u bliskom srodstvu te da prethodno nije imao nikakvih razmirica sa njim niti drugih problema.