Direktor policije

Darko Ćulum obišao porodicu nastradalog Slađenka Tubina

  • 23.04.2019. 19:21

Ubistvo Slađenka Tubina veliki je gubitak za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kaže direktor Policije koji je danas obišao porodicu ubijenog prijedorskog policajca.

Darko Ćulum kaže da je porazna činjenica da je u proteklih pet godina bilo 245 napada na policijske službenike - od toga ih je 188 lakše povrijeđeno, a 12 teže. Dva su nastradala u izvršavanju policijskih poslova i zadataka. Jedan od njih je policajac Tubin. 

"Za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ne postoji teža situacija od ove kada nam nastrada policijski službenik na izvršavanju redovnih poslova i zadataka. Ovo je jedan veliku gubitak za porodicu, za Ministarstvo unutrašnjih poslova, pogotovo za Policijsku upravu Prijedor, za stanično odjeljenje Ljubija s kojima je naš pokojni kolega radio", istakao je Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske.

Za policajca Tubina kolege imaju samo riječi hvale. Bio je hrabar i odvažan i ovo je nenadoknadiv gubitak, kaže načelnik policijske uprave Prijedor. 

"Policijski posao je složen, nažalost dešavaju se situacije koje ne možemo izbjeći, ali u narednom periodu pokušaćemo preduzeti mjere iz naše nadležnosti da što više umanjimo eventualne posljedice po policijske službenike", rekao je Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor.

Na policijskog službenika Slađenka Tubina, u nedjelju naveče, pucao je iz lovačke puške, Marko Šabić tokom intervencije na koju je Tubin došao zbog prijave za porodično nasilje i ranjavanje. Hitno je prevezen u prijedorsku bolnicu gdje je preminuo od zadobijenih rana nakon tročasovne operacije. Sahrana ubijenog policajca biće obavljena sutra na groblju u Brezičanima.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.