Tragedija za tragedijom

Danas su sahranili bebu, a prije šest mjeseci porodica Grujin je ostala i bez starijeg unuka

  • 21.09.2020. 21:46

Tragedija koja se dogodila jutros u selu Zagajnica kod Vršca, nažalost, nije prva koja je zadesila porodicu Grujin.

Prije nego što je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima preminuo jednoipomesečni dječak, umro je i njegov brat od strica, a nekoliko dana kasnije i baka. Sve to se dogodilo za nepunih šest mjeseci.

Beba, rođena pre 40 dana, preminula je u noći između subote i nedjelje. Prema riječima majke S.S. (17) dječak je zaplakao oko dva sata poslije ponoći, ali ujutru kada se probudila više nije disao.

- Ustao sam oko šest sati ujutru, da probudim sina da ide da radi. On nekada radi kao čobanin, čuva ovce. Probudio sam ga, kuvao kafu i u jednom trenutku čuo snajku kako vrišti i viče: "Beba ne diše! Beba ne diše!" - ispričao je deda dječaka Sava Grujin.

Kako je rekao, beba je bila ukočena, a iz nosa joj je išla krv. Nisu znali kako da joj pomognu, ali nažalost, ni ljekari nisu mogli. Sve što je Hitna pomoć mogla da učini je da konstatuje smrt i izjavi saučešće porodici.

- Imao je 40 dana. Bio je mio dječak, volio je da se mazi sa nama - kroz suze kaže deda.

PRIJE ŠEST MJESECI OSTALI BEZ JOŠ JEDNOG UNUKA

Prije nepunih šest mjeseci, porodica Grujin ostala je bez još jednog unuka. Preminuo je 16-godišnji dječak, sin Savinog starijeg sina.

Dvije godine prije smrti, Savin unuk povrijeđen je tokom igre, kada ga je neko pogodio ciglom u nogu. Dječak je imao ranu, koja je sanirana, ali poslije oređenog vremena noga je počela da otiče. Vodili su ga kod različitih ljekara, ali svi su im govorili da će sve biti u redu i da će dječak ozdraviti.