Zbog pogibije učenika

Dan žalosti u Gradišci

  • 05.12.2019. 15:08

Zbog pogibije učenika Tehničke škole u Gradišci Davora Mijatovića (18) i Miloša Švrake (18) i u stravičnoj saobraćajnoj nesreći i stradanja njihovih drugara Miroslava Kozomare i Marka Stevića biće proglašen Dan žalosti u Gradišci kazao je gradonačelnik Zoran Adžić.

Saznali smo da če dan žalosti biti proglašen na dan sahrane koja će najvjerovatnije biti održana u subotu.

Povrijeđeni Kozomara i Stević nakon nesreće prevezeni su u Opštu bolnicu Gradiška gdje im je ukazana pomoć. Saznajemo da je Kozomari polomljejna ruka i da je operisan, te zadržan u bolnici, dok je Stević pušten na kućno liječenje. 

Sva četvorica učenika išli su u isto odjeljenje četvrtog razreda Tehničke škole. U ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi zavladali su šok, tuga, a odjeljenje koje su pohađali stradali raspušteno je i vjerovatno neće ni sutra ići u školu.

Ova tragedija desila se sinoć u mjestu Vrbaška kada su mladići automobilom "citroen“ sletjeli s puta. Vijest je zavila Gradišku u crno. Stradali mladići kobne večeri vraćali su se sa košarkaškog treninga u sportskoj dvorani osnovne škole u Vrbaškoj.

- Rekreativno su igrali košarku. Na povratku se desila tragedija. Nema riječi kojim se tragedija može opisati - ispričali su sagovornici iz Tehničke škole Gradiška.

Tragedija se desila na neosvijetljenom dijelu puta u naselju Vrbaška, a na mjestu nesreće od siline udara izbijeno je stablo hrasta.

Mještani Vrbaške kažu da je prizor na mjestu nesreće bio jeziv, a jedan od očevidaca je kazao da su se čuli i jauci.

- Oko ponoći čuo se strašan udar i kada smo izašli napolje od mraka nismo ništa vidjeli, ali su se čuli jaucui. Kada smo stigli na mjesto već je bila hitna pomoć tu - kazala je mještanka Vrbaške.

Dodala je da s na mjestu na kome su stradali mladići ceste nesreće i da je posljednjih godina tu stradalo više lica, piše Glas Srpske.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина