Direktor Policije Republike Srpske

Ćulum: Intenzivna istraga o ubistvu Slaviše Krunića

11:55, 12.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je, u saradnji sa tužilaštvom, u toku intenzivna istraga o ubistvu banjalučkog privrednika Slaviše Krunića.

"Sigurno će biti još lica privedenih na kriminalističku obradu. Juče uhapšeno lice je, nakon kriminalističke obrade, pušteno na slobodu", rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci. 

Nakon što je kriminalističkom obradom utvrđeno da nema direktne veze sa ubistvom Slaviše Krunića, lice čiji su inicijali S.P. pušteno je na slobodu. 

U okviru istrage do sada su uhapšeni radnik Firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldi. 

Uhapšen je i Emilio Baldo, dok se i dalje traga za drugim osumnjičenim Benedijem Đukanovićem. 

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Slaviša Krunić, vlasnik kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.