Dobanovci

Čudom preživio sačekušu, pobjegao ranjen u ruku

  • 12.02.2020. 08:58

U pucnjavi koja se dogodila u utorak, sat poslije ponoći, u surčinskom naselju Dobanovci, iz vatrenog oružja u ruku ranjen je Uroš J. (26). Policija je brzo poslije incidenta uhapsila Zorana I. O. (25), za kog se sumnja da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju i Nikolu B. (26), zbog sumnje da je pružao pomoć osumnjičenom, odnosno da je zakopao oružje iz kog je, kako se sumnja, pucano.

Kako smo saznali od izvora bliskog istrazi, dvije grupe mladića, koje su odranije imale nesuglasice i čarke, sjedile su u lokalnom kafiću u Dobanovcima. Iz zasada nepoznatih razloga, dvojica od njih su se najprije verbalno sukobila, ali, prema nezvaničnim informacijama, fizičkog kontakta u kafani nije bilo. Potom je jedna grupa mladića napustila ugostiteljski objekat, kako bi se izbjegao dalji sukob.

- Oni su potom došli u porodičnu kuću jednog od njih u Ulici 15. oktobra kako bi nastavili druženje, ne sluteći da nešto može da pođe po zlu - priča dobro obaviješten izvor. - Druga grupa mladića, vjerovatno revoltirana time što su ovi napustili kafanu bez obračuna, strpljivo ih je čekala da izađu. Kada je poslije nekog vremena Uroš J. izašao i krenuo ka svojim kolima, koja su bila parkirana ispred kuće, napadač je odmah, sa vatrenim oružjem u rukama, pošao ka njemu.

Čim je momak ušao u automobil, Zoran je sasuo rafal u njegovom pravcu. Srećom, samo jedan metak uspio je da pogodi Uroša, koji je odmah prevezen u KBC Bežanijska kosa. Kako su za naš list rekli iz ove ustanove, on je primljen u ortopedsku ambulantu oko tri sata poslije ponoći, ali poslije ukazanog pregleda nije zadržan na daljem liječenju.

Napadač je potom sa još jednim saučesnikom pokušao da pobjegne sa mjesta pucnjave, ali je pri velikoj brzini sletio u obližnji jarak. Tom prilikom osumnjičeni je, prema policijskom izvještaju, zadobio teške tjelesne povrede.

Тагови: