Ženu odvezla hitna

Čovjek umro u moru u Ninu, policajac nije htio pokvasiti uniformu

23:42, 12.07.2019.
Thumbnail
Muškarac u dobi od 73 godine umro je u petak poslijepodne na Kraljičinoj plaži u Ninu, pred očima prestravljenih kupača, piše Zadarski.

Njegova supruga (70) u teškom je stanju vozilom Hitne pomoći prevezena u zadarsku bolnicu.

Tragedija se dogodila nešto prije 16 sati, kada je, prema riječima očevidaca, jednome od supružnika pozlilo u moru, a drugi mu je pritekao u pomoć. Međutim, 73-godišnjak je uprkos pomoći preminuo, dok je njegova supruga u besvjesnom stanju izvučena iz mora.

Neko je od kupača pozvao Hitnu pomoć i policiju. Prva je došla Hitna pomoć, došao je i mrtvozornik koji je utvrdio smrt 73-godišnjeg hrvatskog državljanina, kao i da na njegovom tijelu nema tragova nasilja.

Hitna pomoć je ženu u nesvijesti odvezla u bolnicu.

Policija je također prema riječima dežurnog policijskog službenika u zadarskoj policiji, obavila uviđaj.

Svjedoci kažu da je policajac samo gledao

Međutim, kupači koji su promatrali tragediju i pokušavali pomoći, uočili su i da je policajac, koji je došao na uviđaj, stajao na priličnoj udaljenosti, navodno kako ne pokvasi uniformu.

"Svi su se turisti okupili i pomagali, a on je stajao na udaljenosti do pedesetak metara i nije uopšte pomagao jer mu je bio problem, morao je proći kroz vodu dubine dvadesetak centimetara i širine desetak metara, a gospodin ne bi pokvasiti cipelice. A trebao je biti prvi da pomogne u oživljavanju", riječi su očevica.

Iz policije su kazali kako treba razumjeti da je policajac u uniformi.

"Oni koji su pomagali bili su u kupaćim kostimima, a naš policijski službenik nosi uniformu. Tamo jest plićak, uz to je sve prepuno pijeska i morate razumjeti da u uniformi ne može, ako nije nužno, ulaziti u more, kao ostali kupači", kazao je dežurni policajac u OKC-u Zadru za Zadarski.