Banjaluka

Čoliću četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara

  • 12.07.2019.14:19

U Okružnom sudu u Banjaluci Marko Čolić je osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića u banjalučkom naselju Obilićevo.

Presudu je  izreklo Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci na čelu sa sudijom Branimirom Jukićem.

 Vrijeme koje je Čolić proveo u pritvoru, u kojem je od početka septembra 2018, uračunato mu je u kaznu.

Kovačević je pretučen 26. avgusta prošle godine teleskopskim palicama, a kao napadači označeni su Marko Čolić i Nedeljko Dukić.

Marko Čolić, inače poznati banjalučki bokser, od samog početka sudskog postupka negirao je bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem.

"Nesporno smo dokazali da je Čolić počinio krivično djelo pokušaj ubistva na štetu Kovačevića. Kovačević je u dva navrata prepoznao Čolića kao lice koje mu je prišlo sa prednje strane i palicom ga udarilo po glavi", rekla je Ninkovićeva tokom iznošenja završnih riječi.

Gordan Jovišević, advokat Čolića, rekao je tokom iznošenja završnih riječi da nije dokazano da je Čolić počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Potraga za Nedeljkom Dukićem još uvijek traje.

Uporedo sa sudskim postupkom, za Dukićem je na snazi međunarodna potjernica.

Na dan hapšenja Čolića, 8. septembra prošle godine, Dukić je preko graničnog prelaza Gradiška ušao u Hrvatsku. Preko granice ga je prevezao prijatelj, koji se vratio u BiH. Dukić je otišao u Sloveniju i utvrđena je i lokacija na kojoj je bio nekoliko dana, a zatim mu se gubi svaki trag.

Povezani članci:

Tagovi: