Saobraćajka u Banjaluci

Četvoro povrijeđenih u sudaru "golfa" i autobusa

  • 20.08.2018. 19:11

Četvoro ljudi je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći, koja se desila jutros u banjalučkom naselju Lauš, kada su se sudarili "golf 4" i autobus "Žak tursa".

Tinejdžerka koja se vozila na zadnjem sjedištu "golfa" je u teškom stanju, ali u Univerzitetsko-kliničkom centru ne žele da govore detaljnije o povredama.

"Pacijentkinja L. V. (2002) hospitalizovana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Prema riječima glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji dr Dragana Tomića i načelnika ove Klinike prof. dr Darka Golića, pacijentkinja je zadobila povredu glave i grudnog koša. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne", poručuju iz UKC-a RS.

Vozač i suvozač u "golfu" su teže povrijeđeni, ali su van životne opasnosti, dok je vozač autobusa prošao sa lakšim povredama. Nesreća se desila jutros oko devet sati. Na licu mjesta su bila tri vozila hitne pomoći i vatrogasci, koji su morali rezati "golf" da bi došli do povrijeđenih. U Agenciji za bezbjednost saobraćaja kažu da su i ovi ljetnji mjeseci povećali crni bilans na putevima u Srpskoj.

"Imam osjećaj da ovi mjeseci sa povišenom temperaturom, sa povećanim gužvama na putevima zbog godišnjih odmora, kod pojedinih vozača izazivaju nestrpljenje, žele da što prije stignu, pa uđu u rizična preticanja na punoj liniji, u situaciji kada može vozilo naići u susret i onda često dolazi do saobraćajnih nezgoda", kaže Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

Radović ističe da su, prema njihovim podacima, prebrza vožnja i slijetanje sa kolovoza najčešći uzroci saobraćajnih nesreća u Srpskoj u protekla dva mjeseca. Apeluje na vozače da poštuju propise, ograničenja brzine, i da pretiču samo kada su apsolutno sigurni.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.