I ranije izazivali nerede

Četvorici napadača na Srbe kod Knina određen jednomjesečni pritvor

  • 29.08.2019. 11:27

Četvorici osumnjičenih za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju kod Knina, 21. avgusta, određen je jednomjesečni pritvor.

Odluku o pritvoru donio je istažni sudija Županijskog suda u Šibeniku Ivo Vukelja, prenosi hrvatski portal Dnevnik.

Šibenska policija je juče privela osam osoba s područja Splita, koje se dovode u vezu s napadom na pripadnike srpske manjine u Uzdolju, kod Knina, kada je pet osoba povrijeđeno od kojih i jedno dijete, a inventar kafića uništen.

Do napada je došlo kada su Srbi u kafiću gledali prenos fudbalske utakmice u kojoj je igrala beogradska Crvena zvezda. Od njih osam, u pritvoru su zadržana četvorica osumnjičenih, a za još deset neidentifikovanih osoba policija traga.

Kako je juče rečeno na konferenciji za novinare, svi uhapšeni su navijači i od ranije su prekršajno gonjeni zbog izazivanja nereda na stadionima.

Kako je rekao Emilijo Kalabrić, portparol Opštinskog državnog tužilaštva u Šibeniku, osumnjičenoj četvorici pritvor je određen zbog opasnosnosti da utiču na svjedoke i pogućnosti ponavljanja krivičnog djela.

Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske, potvrdio je na vanrednoj konferenciji za novinare da je napad na kafić u Uzdolju bio organizovan i planiran, te da taj napad nema veze sa drugim atakom koji se dogodio takođe u kafiću u obližnjim Ðevrskama.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић