Jabukovac

Četverostruko ubistvo u Srbiji dobija novi epilog: Pronađeni opušci, ubica nije bio pušač

  • 29.09.2019. 08:04

Slučaj ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) u selu Jabukovac u Srbiji uskoro bi mogao dobiti još jedan obrt, i to zbog dokaza pronađenih na mjestu zločina.  

Naime, kako Kurir saznaje, nakon što je osumnjičeni ubica Davor Pernić (35) najprije priznao zločin, a potom i optužio svoju ljubavnicu Maju Bađikić (25) za saučesništvo, istraga je dobila potpuno novi pravac.  

"Sumnja se da je u zločinu učestvovala bar još jedna osoba, a policiju su na ovaj pravac usmjerili misteriozni tragovi pronađeni na imanju ubijenih. U pitanju su opušci cigareta za koje se provjereno zna da ne pripadaju Perniću, jer on nije pušač. Zbog toga se vjeruje da ih je ostavio upravo neko ko je njemu pomagao za vrijeme zločina ili nakon njega", kazao je za Kurir dobro obavješten izvor.

On dodaje da postoji mogućnost da se Pernićev saučesnik, ili više njih koji su ostavili za sobom opuške, vratio na salaš nakon zločina, jer su tijela pronađena dva dana kasnije, kao i da je u ponovnoj premetačini kuće pronašao veću svotu novca. 

"Vjeruje se da je Raja Kazimirović imao daleko više novca od onog iznosa koji je Pernić pronašao. Imajući u vidu da su tijela ubijenih pronađena dva dana nakon zločina, saučesnici su imali dovoljno vremena da se vrate na imanje i u potpunosti i na miru pretresu kuću kako bi taj novac pronašli", navodisagovornik.

Slaviša Pernić, otac osumnjičenog Davora Pernića, uvjeren je da masakr nije bio ideja njegovog sina. 

"Ne vjerujem da je moj Davor mogao da smisli i uradi sam tako nešto. Čak i da je to uradio, sigurno ga je neko nagovorio. Nije imao problema s novcem niti je novac za njega predstavljao nešto bez čega se ne može. S druge strane, opušci koji su pronađeni na Kazimirovićevom imanju jasan su dokaz da Davor tamo nije mogao da bude sam, jer on ne puši", rekao je otac Davora Pernića i dodao:

"Posjetio sam sina, ali nismo pričali o slučaju. Pitao je za porodicu i djelovao je potišteno. Čini se kao da nekoga štiti, a vjerujem da ćemo ubrzo saznati koga. Možda ga je pritvor opametio jer on, u suštini, jeste čojvek koji bi zaštitio prijatelja".

Iako se ime Maje Bađikić dovodilo u vezu sa masakrom u Jabukovcu odmah nakon hapšenja Pernića, ona i njena porodica su vješto sve vrijeme negirali bilo kakvu njenu umješanost u zločin, ali i povezanost sa Davorom.

Ona je, međutim, na saslušanju priznala da je bila u vezi s Davorom ali i da ga se plaši. Njoj je nakon saslušanja određen i pritvor.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић