POLICIJA PRONAŠLA AUTOMOBIL NESTALOG MLADIĆA

Časlav nestao prije mjesec dana, a sada su u šumi pronađena kola i u njima njegove stvari

  • 28.11.2019. 15:37

Policija je pronašla njegov automobil na nepristupačnom terenu, petnaestak metara od Velike Morave, u blizini Požarevačkog mosta.

Ovim rečima, stric 24-godišnjeg Časlava Živojinovića iz Vranova kod Smedereva, koji je bez traga nestao 29. oktobra, priča nakon skoro mjesec dana bezuspješne potrage za svojim bratancem. Tek prije nekoliko dana, pojavio se prvi trag, a to je automobil marke "ford fokus" sa kojim se odvezao od kuće.

"Bio je zaključan, a u njemu je policija pronašla njegov mobilni i tablet. Pretpostavlja se da je tu bio duže vreme", kazao je Časlavov stric za "Novosti".

Časlav je tog 29. oktobra iz kuće izašao rekavši ocu da ide u banku. Međutim, da se nešto sumnjivo dešava, prvi je shvatio njegov drug kome je mladić poslao sumnjivu poruku u kojoj, po svemu sudeći, najavljuje samoubistvo.

"Brate, izvini što se ovako priča završava, u velikom sam haosu. To je kao jedan veliki mutan vir. Sve se danas završava. Zbogom, brate moj... Volim te. Čuvaj mi moje... A onu klošarku... na sahranu nemoj da pustiš. Kad me nađu, ti znaš šifru od telefona, ostavio sam neke video-zapise. Zbogom", napisao je nestali mladić.

Još jednu poruku napisao je devojci i u njoj naveo da mu je krivo što nije mogao još jednom da je zagrli.

"Ne šalim se... Samo sam hteo da se oprostim od tebe. Zbogom još jednom. Volim te. Čuvaj se. Više ne mogu ovako."

Poslije ovih poruka, odvezao se svojim automobilom u nepoznatom pravcu i nikome se nije javio gotovo mjesec dana. Kako su njegovi prijatelji objasnili za "Blic", o Časlavu nikakvu informaciju nemaju ni danas.

"I u policiji su nam rekli da ništa ne znaju. Ni traga ni glasa od našeg Čakija. Pasoš, lična karta i ostala dokumenta su mu kod kuće, tako da isključujemo mogućnost da je otišao negde preko granice", priča jedna njegova drugarica za "Blic".

Kako je ranije ispričao njegov prijatelj, nekoliko puta su dobijali dojave da se Časlav nalazi u okolini Smedereva, te da je viđen na raznim mjestima. Češljali su okolinu, ali - ništa. Časlavovi prijatelji kazali su da je, ma koliko im cijela situacija teško pada, ipak najteže njegovom ocu.

"Ionako je bolestan, a sada je na lekovima. Ne može da ustane iz krevet, očajan je", objasnili su oni.

Stric: Imao je teško detinjstvo

Stric nestalog mladića kazao je da jedino što oni žele da znaju jeste da li Časlav živ, ma gdje bio.

"Imao je teško detinjstvo, kao i njegov godinu dana stariji brat Vladislav. Odrasli su bez majke. Ostavila ih je deseti dan po Časlavovom rođenju. Moj brat Miroslav mučio se da odgoji sinove. Iako invalid od mladosti, iškolovao ih je, zaposlili su se. Časlav radi u "Železari". Dobri su i vredni momci. Smo želimo da je živ, da je pobegao negde, da izazove pažnju. Ali, ostavio je poruke koje lede krv u žilama", ispričao je on Večernjim novostima.

Podsjetimo, Policijskoj upravi u Smederevu nestanak Časlava Živojinovića prijavljen je 29. oktobra u popodnevnim časovima. Policija je odmah raspisala centralnu objavu za njim i obavestila sve policijske uprave na teritoriji Srbije o nestanku mladića.

Pročitajte još:

Plač odjekuje gradom: Umjesto na svadbu, Raminu snaju voze na sahranu

Vjerenica Raminog sina poginula u zemljotresu

Dječak (16) teško povrijeđen na času fizičkog: Ima frakturu lobanje, ljekari mu se bore za život

Vozač iz BiH prevozio migrante u Sloveniji i izazvao sudar, dvoje mrtvih

Sa pet vozila prepriječili put kombiju za prevoz novca, pa ga opljačkali

U zemljotresu najviše stradala kuća Zdravka Čolića

Severina više neće živjeti sa sinom: Starateljstvo dobio Milan

Muškarac (50) se objesio u porodičnoj kući

Popović plaćao Severini 2.000 evra alimentaciju, a ovoliko sad ona plaća njemu

Časlav je rođen 1. januara 1995. godine. Visok je 178 centimetara, težak oko 62 kilograma, ima crnu kosu i plavo-zelene oči.