Intervenisala i hitna pomoć

Burno na suđenju bivšim inspektorima PU Banjaluka

  • 17.12.2018. 19:25

Prijetnje Ognjenu Stijaku da će biti izbačen iz sudnice izrečene su nekoliko puta i to zbog riječi poput "bljuvotine" i "nebuloze" koje je koristio da opiše optužnicu. Za nepoštovanje suda kažnjen je i njegov branilac i to sa hiljadu maraka.

Ništa od toga nije smirilo strasti u sudu, razne optužbe, brojni prigovori prštali su na sve strane. Varnica je bilo na svim relacijama, a posla je bilo i za hitnu pomoć. 

Prvooptuženi Srđan Radulović žalio se da ima temperaturu i da sa suđenjem ne može nastaviti. Ipak, izmjerenih 36,9 nije bilo dovoljno da se suđenje prekine. Tada je i saslušan svjedok koji je ujedno i najsporniji za odbranu. 

A riječ je o Slavku Đuriću zbog čijeg je svjedočenja suđenje i vraćeno na početak, jer je po odluci Suda BiH izvršeno na nezakonit način. Za advokate odbrane njegovo svjedočenje je irelevantno iako je ovaj put, za razliku od predhodnih, Tužilaštvo imalo odluku MUP-a po kojoj se ukida tajnost na odavanje službenih podataka. 

Za ovaj dokaz tužilaštva advokti optuženih imali su samo jedan komentar - "kasno Marko na Kosovo stiže".

Očekuju da će slučaj ponovo završiti na Ustavnom sudu nakon što se, kako kažu, pravosudni cirkus u Okružnom sudu završi.

"Danas su saslušani svjedoci čiji iskazi su proglašeni za nezakonite po odluci Ustavnog suda BiH. Mi smo to tvrdili od početka, a to tvrdi i Ustavni sud da se takvi svjedoci ne mogu ponovo saslušati. Iskazi ne mogu osnažiti, prema tome danas smo izgubili osam sati na račun poreskih obveznika", istakao je Milan Romanić, advokat Srđana Radulovića.  

Svjedočili su i bivši specijalni tužilac Mladen Mitrović i tužilački istražilac Dubravko Kremenović. I to zbog tvrdnji svjedoka tužilaštva Gorana Bošnjaka, da je raniju izjavu dao pod prisilom, što su oni dematovali i rekli da je Bošnjak u Tužilaštvo stigao dobrovoljno. Za odbranu je i njihovo svjedočenje bilo bespotrebno. Besmislica je kažu da svjedoči tužilac koji je ranije ispitivao Bošnjaka o istom predmetu. 

Ognjen Stijak i Srđan Radulović bili su pravosnažno osuđeni na ukupno 16 i po godina zatvora zbog organizovanog šverca narkotika. Presudu Vrhovnog suda Republike Srpske ovom dvojcu ukinuo je Ustavni sud BiH zbog povrede prava na pravično suđenje i vratio predmet na novo odlučivanje.

Naredno ročište zakazano je za kraj januara. Tada bi trebalo da bude ispitan svjedok tužilaštva koji danas zbog bolesti nije došao, time bi bilo i završeno izvođenje dokaza tužilaštva. 

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.