Derventa

Burni dani za vatrogasce, 10 intervencija zbog nekontrolisane paljevine

  • 01.03.2019. 09:29

Pripadnici Vatrogasne jedinice Derventa u posljednja 24 časa imali su 10 intervencija zbog nekontrolisanog paljenja niskog rastinja, vatra je prijetila da se proširi i zahvati materijalna dobra, ali je brzom intervencijom spriječena veća materijalna šteta, rečeno je Srni u ovoj jedinici.

Iako smo više puta upozoravali stanovništvo o opasnosti prilikom spaljivanja niskog rastinja i opasnostima od požara na otvoreno prostoru, pojedinci se nisu pridržavali uputstava i nesavjesnim postupcima doveli su u opasnost živote ljudi i materijalna dobra, kažu vatrogasci. 

Na više mjesta u toku jučerašnjeg dana, osim niskog rastinja na većim površinama, izgorjeli su i jedan pomoćni drveni objekat, nekoliko košnica i vinova loza. 

Iz Vatrogasne jedinice Derventa apeluju da građani budu oprezni prilikom paljenja niskog rastinja i uređenja zemljišta, te da vatru ne ostavljaju bez nadzora dok ne budu sigurni da je potpuno ugašena.

Vatrogasci upozoravaju da se, osim ugrožavanja života i zdravlja ljudi, te materijalnih dobara, pričinjava šteta biljnom i životinjskom svijetu.