Zbog ubistva Miroslava Lazarevića

Bulatoviću i Vidoviću ukupno 37 godina zatvora

  • 13.09.2019. 19:26

Za teško ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. godine, Saša Vidović i Aleksandar Bulatović, u ponovljenom postupku, osuđeni su na po 18 godina zatvora.

Osim teškog ubistva, Vidović je proglašen krivim i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i izazivanje opšte opasnosti, pa će ukupno robijati 19 godina. Bulatoviću je za ista krivična djela jedinstvena kazna godinu manja. Obojici će se uračunati vrijeme koje su proveli u pritvoru a obrazloženje sudske odluke se još čeka. Vidovićev advokat najavljuje žalbu. 

"Sud je svojom odlukom proglasio te dokaze nezakonitim, za ovo resto dokaza za koje pretpostavljam da će ih sud koristiti za obrazloženje svoje odluke osuđujuće, odbrana će i dalje napadati, jer zaista smatramo da niti jedan dokaz koji je prikupljen od strane tužilaštva u toku istrage i u toku vođenja glavnog postupka su nezakoniti i da se na osnovu njih ne može donijeti osuđujuća presuda", rekao je Rusmir Karkin, advokat osuđenog Saše Vidovića. 

Prvostepenu presudu, kojom je Vidović osuđen na 20, a Bulatović 19 godina zatvora, ukinuo je Vrhovni sud Republike Srpske zbog nezakonitih dokaza i povrede krivičnog postupka. 

Žalbu Vrhovnom sudu i na današnju presudu najavljuje i advokatski tim Aleksandra Bulatovića. Spekuliše se da je njegov otac Željko Bulatovič prije tri dana u Novom Sadu ubijen iz osvete upravo zbog ubistva Miroslava Lazarevića. Po presudi, Vidović i Bulatović na Miroslava Lazarevića, dok se vozio u automobilu, ispalili su 24 hica iz automatske puške, a zatim pobjegli prema Kantonu Sarajevo gdje su zajedno s oružjem zapalili ukradeni BMW. 
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.