Bivši predsjednik Crne Gore

Bulatović preminuo nakon pomena preminulom sinu

  • 01.07.2019. 12:51

Momira Bulatovića (63), bivšeg predsjednika Crne Gore smrt je zatekla u Crnoj Gori u selu Raća u Kučima kod Podgorice gdje je davao pomen svom tragično preminulom sinu.

Iako je već dugi niz godina živio u Beogradu, gdje se nakon povlačenja iz politike nije previše eksponirao, Bulatović je prema pisanju crnogorskih medija preminuo od posljedica srčanog udara u rodnoj Crnoj Gori, samo nekoliko dana nakon obilježavanja godišnjeg pomena sinu, piše Blic.

Boško Bulatović (21) sin Momira Bulatovića preminuo je 2008. godine nakon kratke i teške bolesti. Bio je student ekonomije.

Momir Bulatović je poslije smrti sina godinama živio van očiju javnosti, te se o njegovim posljednjim danima malo zna. Izbjegavao je pojavljivanje u javnosti, a posljednji put viđen na komemoraciji Mirjane Marković koja je preminula u aprilu ove godine.

Bio je predsjednik Predsjedništva SR Crne Gore od 1990. do 1992, predsjednik Republike Crne Gore od 1993. do 1998. i predsjednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije od 1998. do 2000. godine.

Tokom svog političkog djelovanja u Srbiji, bio je jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, te je baš on proglasio stanje neposredne ratne opasnosti, a zatim i ratno stanje u toku NATO bombardovanja SRJ 1999. godine.

Živio mirno, bez domašaja javnosti

Bulatović je osnivač DPS, SNP i NSS, a iz politike se povukao 2001. godine.

Nakon bavljenja politikom posvetio se privatnom biznisu i stručnom usavršavanju, te se nije često pojavljivao u javnosti i davao politčke izjave.

Тагови: