Poznati bh. reper

Buba Corelli osuđen na godinu zatvora zbog trgovine drogom

10:48, 26.09.2019.
Izvor: klix.ba
Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Amara Hodžića poznatijeg kao Buba Corelli i Almira Bozaliju zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Hodžić i Bozalija osuđeni su na po jednu godinu zatvora.

Tereti ih se da su od decembra 2014. do juna 2015. godine kao članovi organizovane grupe nabavljali i prodavali opojnu drogu hašiš, amfetamine i kanabis na području Kantona Sarajevo.

Optuženi su drogu čuvali u stanovima, poslovnim prostorima, kućama i automobilima, nakon čega su je prepakivali u manje paketiće za uličnu prodaju.

Amar Hodžić, zvani Buba Corelli, se nalazio u pritvoru od juna 2015. do februara 2016. godine, dok je Almir Bozalija bio u pritvoru od juna 2015. do januara 2016. godine. Obojici će u izrečenu kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u pritvoru.

Treba istaći da je Buba Corelli već odležao osam mjeseci, što mu je uračunato u kaznu. On ima mogućnost da preostali dio zatvorske kazne plati i tako ne ode iza rešetaka.

Buba Corelli je poznati bh. reper koji je svoju karijeru započeo 2011. godine pjesmom "Oh No". Njegovi hitovi poput "Sporije", "Restart", "Dokaz" i "Klinka” popularni su na cijelom Balkanu.

Pročitajte još: 

Braća koja su batinama ubila Martina pretukla još dva tinejdžera

Dunja Ilić: Laknulo mi je kad se otac ubio, osjećam se oslobođeno

Očajan otac radnika koji je preminuo od povreda: Moj sin (28) je pao u komu i isti dan dobio otkaz

Uoči razvoda: Dragan probo srce Tanji, pa se objesio

Mirjana bacila bebu u kontejner, patila od postporođajne depresije

Branko Vučković likvidiran u sačekuši

Gorio automobil zamjenika načelnika PU Trebinje