Bajina Bašta

Brutalno vršnjačko nasilje: Stefana (17) pretukla osmorica mladića

  • 07.10.2019. 14:00

Stefana Makismovića (17) iz Bajine Bašte brutalno su pretukla osmorica vršnjaka u subotu uveče u ovom gradu.

Kako navodi njegova tetka, njega su u subotu oko ponoći u poznatom kafiću u Bajinoj Bašti napala i pretukla osmorica vršnjaka, od kojih su neki punoljetni, a Maksimović je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede po glavi i tijelu.

"Nakon što je došao na rođendansku žurku, na poziv svog vršnjaka, Maksimović se sa slavljenikom pozdravio, ali su ga nedugo za tim verbalno, a nakon toga i fizički, napala osmorica mladića, koje je na takav čin navela maloljetna A.M. (17) iz Bajine Bašte, koja je u gradu poznata kao problematično dijete", navodi Katarina Maksimović, tetka pretučenog tinejdžera i dodaje:

"Stefan u gradu važi za primjerno, jako kulturno i vaspitano dijete i odličan je učenik gimnazije, nikada nije bio sklon incidentima ili porocima, pa dodatno čudi ovakvo ponašanje prema njemu. Brine nas činjenica da je Stefan u nedjelju bio u Domu zdravlja, ali da nikakav izveštaj o povredama nije dobio, već mu je rečeno da dođe u ponedjeljak, kada će se neke nastale povrede umanjiti, što nas navodi na mišljenje da možda neko namerno želi da zataška ovaj napad na njega. 

Takođe ni policijski službenici još nisu uzeli izjave o ovom incidentu, iako im je uredno prijavljen od strane zaposlenih u Domu zdravlja. Zbog toga apelujemo na sve relevantne državne organe, nevladine organizacije i sve koji se bave ovom problematikom, da se uključe, kako bi nasilnici bili kažnjeni - navela je Katarina.

Ona kaže i da je potrebno je "ispitati da li su maloljetna lica na pomenutom mjestu konzumirala alkohol i druge opijate, da li je bilo obezbjeđenja lokala i ako jeste, zašto nisu reagovali prilikom napada na Maksimovića."

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм