Kozarska ulica

Brutalno ubistvo u Banjaluci

  • 06.09.2018. 18:54

Banjalučanin Damir Ostojić, izrešetan je u sačekuši u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, sinoć oko ponoći. Preminuo je na licu mjesta u automobilu, a njegova supruga, Sandra Jošić, koja je bila na suvozačevom mjestu, teško je povrijeđena.

Ubica je čekao iza drveta, na raskršću u blizini Ostojićeve kuće. Kada je automobil usporio, počeo je da puca. Taj dio grada od sinoć je bio pod opsadom policije, koja traga za ubicom. 

"Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ubistva", istakla je Danica Gnjatović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Sandra Jošić je, sa teškim povredama u predjelu grudi i glave prebačena na kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje, saopšteno je u UKC Republike Srpske. Stabilna je i svjesna. 

"Pacijentkinja je zadobila prostrijelne rane gornjih i donjih ekstremiteta, grudnog koša i lica. Pacijentkinja je trenutno svjesna i hemodinamski stabilna. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene", saopštili su iz UKC Republike Srpske.

U ovim trenucima nema detalja o motivima ubistva. Pojedini mediji su prenijeli da je Ostojić, važio za žestokog momka. 

Svi prilazi Kozarskoj ulici, u kojoj se dogodilo ubistvo, veći dio dana bili su blokirani za saobraćaj. Policija je legitimisala prolaznike, a dalje propuštala samo one koji žive u okolnim kućama. 

Stanovnici Kozarske pred kameru nisu htjeli. Neki su u prolazu poručili da su sinoć čuli rafalnu paljbu. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.