Čačak

Brutalno mučili kućnu pomoćnicu i dobili samo novčanu kaznu

  • 31.01.2020. 10:32

Čačanski privrednik Radimir Ć. i njegova supruga Elena, koji su u maju 2019. vezali i brutalno pretukli kućnu pomoćnicu Jelenu Gostiljac, izvukli su se samo sa novčanom kaznom.

Oni su priznali krivično djelo i nagodili se sa tužiocem da ne idu u zatvor, već da uplate po 80.000 dinara u budžet Republike Srbije. Jelena Gostiljac ogorčena je blagom kaznom koju su dobili njeni mučitelji.

– Novčana kazna od ukupno 160.000 dinara za njih je smješna cifra. Po toj presudi sud me je uputio na privatnu parnicu protiv njih da bih naplatila odštetu. To sam i učinila – kazala je Gostiljčeva i dodala da ovdje nije stvar samo u novcu već i u dostojanstvu.

"Bila sam žrtva brutalnog nasilja"

– Moj duševni bol se ne može naplatiti! Oni za svoje nedjelo treba da odgovaraju jer tog 11. maja 2019. bila sam žrtva brutalnog nasilja – ispričala je Jelena.

Ovakva nagodba napravljena je shodno načelu oportuniteta na osnovu člana 283, stav 1, tačka 2 Zakona o krivičnom postupku.

U rješenju Osnovnog javnog tužilaštva od 20. novembra prošle godine, navodi se da su supružnici 11. maja zlostavljali Jelenu Gostiljac tako što su je pozvali u podrumsku prostoriji svoje kuće, koja se koristi kao prostor za rekreaciju i rekli joj da sjedne.

– Zatim je u prostoriju došao i Radimir i oboje su počeli da psuju i vrijeđaju oštećenu Jelenu Gostiljac, zahtjevajući da im prizna da je ona izvršila krađu novca i zlatnog nakita iz njihove kuće. Ta krađa navodno se dogodila se nekoliko dana prije ovog događaja. Elena je prišla oštećenoj i sa leđa je povukla za kosu i oborila na pod, a zatim je joj je Radimir, dok je oštećena ležala na podu, zadao više udaraca rukama i nogama u predjelu grudnog koša. Radimir je odvukao oštećenu do ležaljke, a Elena je donijela ljepljivu traku kojom su oštećenoj vezali ruke i zalijepili joj traku preko usta, insistirajući da prizna krađu. Radimir je prijetio oštećenoj i da će joj namjestiti šest godina robije, da je angažovao ljude iz Beograda da je prate, da će se sama ubiti u zatvoru - navodi se u rješenju Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku.

Ženi pozlilo

- Elena joj je prijetila da će je držati zatvorenu u podrumu, da će joj odsjeći prste, pa nakon što su pretresli tašnu oštećene i uzeli njen mobilni telefon, s kojeg su prepisali kontakt brojeve njenih mušterija kod kojih oštećena čiste kuće, zapretili joj da će ih pozvati i reći im da je ona lopov. Kako je oštećenoj pozlilo, oni su joj skinuli traku sa usta, i nakon vraćanja mobilnog telefona koji je Radimir prethodno razbio ispustivši ga na pod, oštećenu izbacili iz svoje kuće – navodi se u rešenju Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku.

25 modrica po tijelu

Nesrećna žena je potom tri dana provela u bolnici, gdje su joj konstatovane lakše povrede, ali je imala čak 25 modrica po tijelu. Čitav slučaj je završio na sudu, a Osnovno javno tužilaštvo u Čačku teretilo je Radimira i Elenu za zlostavljanje i mučenje, za šta je propisana kazna do jedne godine zatvora, kao i za otmicu, za šta im je prijetilo do tri godine.

Međutim, bogati supružnici, vlasnici nekoliko kompanija u Čačku, nagodili su se sa tužilaštvom da, u zamjenu za priznanje krivičnog djela, dobiju samo novčane kazne od po 80.000 dinara, koje su bili obavezni da plate do 25. decembra 2019.

Kako Morava info nezvanično saznaje, Radimir i Elena pronašli su novac i nakit koji je navodno bio ukraden. Ispostavilo se da Jelena Gostiljac sa tim nije imala veze.

Pročitajte i:

Gradiška: Teška saobraćajka, vozač poginuo

Danas je veliki Sveti Atanasije: Molite Boga da zagrmi, a onda učinite ovo

Biciklista pronađen na trotoaru, sat kasnije umro

"Nisu svi kinezi ima virus, nismo bili u Kini od prošle godine"

Patrijarh Pavle na samrti blagoslovio Đokovića: "To mu je bio dar od Boga"

Vic dana: Krađa u prodavnici

Sve o virusu koji je zabrinuo svijet pročitajete OVDJE.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.