Kazna za Bojana Lazića

Brođanin koji je napao policajce motornom pilom i pokušao ih pregaziti traktorom deset mjeseci iza brave

  • Извор: АТВ
  • 15.12.2021. 16:34

Bojan Lazić (32) iz Broda osuđen je na 10 mjeseci zatvorske kazne i to zbog dva krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, odluka je to Okružnog suda u Doboju. Lazić je u junu ove godine, upaljenom motornom pilom napao policajce, a zatim traktorom pokušao pregaziti druga dva policajca.

Dobojski Okružni sud uvažio je žalbu javnog tužioca u Doboju i djelimično uvažio žalbu branioca optuženog te preinačio presudu Osnovnog suda u Derventi u pogledu pravne kvalifikacije i odluke o krivičnoj sankciji tako što se krivična djela za koja je optuženi tom presudom proglašen krivim kvalifikuju kao jedno produženo krivično djelo "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti". 

Lazić i njegov otac su uhapšeni nakon filmske potjere kroz šumu. U hapšenju Lazića bila je angažovana i Jedinica žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Policiji u Brodu 2. juna G.M. je prijavio da su njegovoj šumi odvija bespravna sječa stabala.

– Na lice mjesta, u šumu Koraće, izašli su policajci K.Ž. i P.Z. iz Broda i zatekli Bojana i njegovog oca Branu Lazića kako bespravno sijeku stabla. Oni su se njima predstavili kao policajci s namjerom da ih legitimišu – navedeno je u optužnici.

Međutim, tada nastaje prava drama, došlo je do filmske potjere između lopova i policajaca, ali i do potezanja pištolja.

– U tom momenu Bojan Lazić, koji je bio udaljen na oko pet metara od policajaca, u ruke je uzeo motornu pilu i stavio je u pogon, te se okrenuo prema policajcima. Pilu je podigao u visni prsa i policajcima glasno rekao: „'Ajde“ – precizirano je u optužnici.

On je zatim s upaljenom pilom krenuo u pravcu policajaca K.Ž. i P.Z, prišavši im na udaljenost od tri, četiri metra.

To je kod policajaca izazvalao osjećaj ugroženosti i straha, te su mu izdali jasno i glasno naredbu da stane i da ugasi motornu pilu, na što se Lazić oglušio i nastavio kretanje s upaljenom motornom pilom prema policijskim službenicima.

– Nakon toga policajci su, plašeći se za svoj život, potegli službene pištolje i usmjerili ih prema Laziću i ponovo jasno i glasno naredili da stane i odloži motornu testeru, na šta se isti oglušio, te je s motornom pilom sjeo u traktor i pobjegao s lica mjesta – piše u optužnici.

Skok u rastinje

Pomenuti policajci su odmah obavijestili policijsku stanicu o tome šta se desilo, pa su angažovani i pripadnici Jedinice žandarmerije.

– Lazić je, upravljajući svojim traktorom i tako bježeći od policijskih službenika, na šumskom putu u mjestu Donja Barica naišao na pripadnike Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, M.D. i Ž.V, koji su u službenim uniformama pružali pomoć policijskim službenicima Policijske stanice Brod u pronalaženju i njegovom hapšenju – navodi se u optužnici dobojskog tužilaštva.

Pomenuti pripadnici Žandarmeriju su sa udaljenosti od oko desetak metara jasno i glasno izdali naređenje Laziću da se zaustavi.

– Policajac M.D. je podigao ruku, dok je Ž.V. usmjerio svoje oružje u pravcu osumnjičenog, na šta se osumnjičeni Lazić oglušio na izdato naređenje i nije zaustavio. Dodao je gas i svojim traktorom, bez namjere zaustavljanja, produžio kretanje navedenim putem u pravcu policajaca koji su stajali na putu – piše u optužnici.

Kada su policajci shvatili da Lazić nema namjeru da se zaustavi, M.D. je skočio u rastinje s desne, a Ž.V. u rastinje s lijeve strane puta. Ubrzo poslije toga Bojan je pronađen i uhapšen.

Njegov otac je u ovom metežu takođe pobjegao, ali ga je policija kasnije pronašla i uhapsila.


Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић