PU Banjaluka

Brkić: Akcija "Parma dva" se nastavlja, uhapšeno više lica

  • 16.07.2020. 15:56

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić potvrdio je danas da su pripadnici te uprave u akciji "Parma dva", u okviru koje će biti nastavljene određene aktivnosti, uhapsili lica čiji su inicijali G.R. i M.R. zbog niza krivičnih djela iz oblasti imovinskog i privrednog kriminaliteta.

On je dodao da je u okviru ovih aktivnosti uhapšeno i lice čiji su inicijali S.S, kao i da je izvršen pretres na pet lokacija na području Banjaluke koje koriste osumnjičeni.

"Za sada je pronađena i oduzeta veća količina novca, uređaji za ometanje, prislušni uređaji, više mobilnih telefona, SIM kartica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela", rekao je Brkić na konferenciji za novinare u prostorijama Policijske uprave Banjaluka.

On je dodao da je u okviru akcije pronađen i privremeno oduzet helikopter, jer postoje osnovi sumnje da je falsifikovana dokumentacija za njega.

"Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a po naredbama Osnovnog suda u ovom gradu", rekao je Brkić.

Načelnik sektora krim-policije u ovoj upravi Jovan Stojičić rekao je da je G.R. osumnjičen da je u maju neovlašteno pristupio "Fejsbuk" nalogu oštećenog lica, te predstavljajući se kao oštećeni, uputio prijetnje po život i tijelo službenicima Policijske uprave Banjaluke.

On je dodao da postoji sumnja da je G.R. prodao vozilo koje mu je bilo povjereno na čuvanje trećem licu, pribavljajući na taj način protivpravnu korist od 30.000 KM.

"U toku 2017. godine G.R. je falsifikovao ljekarske nalaze u kojima mu je konstatovano teško zdravstveno oboljenje, te ih je u dva navrata dostavio u krivični spis Osnovnog suda Banjaluka, tražeći za sebe pogodnosti u pogledu izvršenja krivičnih sankcija", rekao je Stojičić.

On je naveo da se lice M.R. sumnjiči da je u prethodnom periodu izradilo diplomu Stomatološkog fakulteta u Sarajevu na svoje ime prema kojoj je steklo zvanje master/magistar stomatoloških nauka.

"Na osnovu diplome, M.R. je pribavila potrebna odobrenja nadležnih organa, te je 2017. godine u Banjaluci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašteno pružala medicinske usluge", kaže Stojičić.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.