Tužilaštvo u Brčkom

Brčko: Upao u kuću starice (79) i pokušao je silovati

11:22, 25.01.2020.
Izvor: Alo
Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv 50-godišnjeg Dž. I. zbog sumnje da je u ovom gradu pokušao silovati 79-ogodišnju staricu u njenoj kući.

Podizanje optužnice usljedilo je nakon istrage koja je trajala dva mjeseca, a njom je ujedno zatraženo i produženje pritvora koji je za Dž. I. nakon hapšenja određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

- Tužilaštvo Brčko distrikta optužilo je Dž. I. da je 26. novembra oko 17 časova u njenoj kući u Brčkom, pokušao prisiliti na polni odnos 79-godišnju M. Đ. Dž. I. se tereti da je, nakon što je s maskom na licu kroz poluotvoren prozor u trpezariji ušao unutra, žrtvi zadao više udaraca po glavi i tijelu savladavši tako njen otpor. On je zatim pokušao polni odnos s njom, a kada mu to nije pošlo za rukom, natjerao ju je na bludne radnje - navodi se optužnici.

Pripadnici Policije Brčko distrikta uhapsili su Dž.I. jedan sat poslije ponoći pri njegovom pokušaju da izađe i pobjegne kroz prozor kroz koji je i ušao u kuću žrtve.