Policija traga za počiniocima

Bratislava: Na mjestu gdje je pretučen Nikola, dogodilo se identično ubistvo

  • 11.12.2019. 08:29

Slovačka policija traga za četvoricom mladića osumnjičenih da su u nedjelju popodne učestvovali u prebijanju Nikole Kosanića (22) u centru Bratislave, nakon čega je on preminuo na licu mjesta.

Četvorica osumnjičenih mladića, prema informacijama policije, govore srpski i za njima se intenzivno traga.

Slovačka policija primila je poziv u nedjelju popodne da čovjek bez svjesti leži nasred ulice u centru Bratislave, ispred Glavne pošte. Po dolasku na licu mjesta mogli su samo da konstatuju smrt, a povrede uočene na mladiću odmah su ukazale na to da je pretučen.

Ispostavilo se da je okrvavljeni mladić 22-godišnji Srbin Nikola Kosanić iz Malog Popovića kod Sopota, koji je u Slovačku otišao kako bi radio. Prema riječima njegovih poznanika, ovo nije prvi put da je Kosanić otišao u tu zemlju.

– Bio je mnogo dobar dečko, vrijedan. Volio je da se druži i sestre su mu divne. Radio je u Slovačkoj i više puta je odlazio tamo. Jako sam potresena, svi smo u šoku – priča Stefanova komšinica.

Kako slovačka policija od nedjelje nije uspjela da uđe u trag napadačima, objavili su video-snimak sa sigurnosnih kamera na kojem se vide mladići, zamolivši građane da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o njima, to jave. Naveli su i da napadači imaju između 20 i 35 godina.

Prema do sada poznatim informacijama, Kosanić i njegovi napadači se nisu poznavali, a pretučeni mladić prethodno je bio sa prijateljem u izlasku. Šta se tačno dogodilo, zasad je nepoznato i pojedinosti bi trebalo da utvrdi istraga.

Povodom ovog slučaja oglasio se i gradonačelnik Bratislave, rekavši da mu je žao zbog svega što je još jedan mladi život izgubljen.