Krio se u Njemačkoj

Branko Jurić koji je brutalno pretukao tinejdžera izručen BiH

  • 21.11.2018. 17:52

Dvadesetčetverogodišnji Branko Jurić, koji je osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog zlostavljanja, mučenja i brutalnog premlaćivanja Bogdana Rakića iz Teslića, izručen je Bosni i Hercegovini nakon što je bio u bjekstvu devet mjeseci.

Jurić je uhapšen u Njemačkoj po Interpolovoj potjernici koja je raspisana u martu ove godine te je izručen avionom. Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo preuzela ga je Sudska policija Republike Srpske koja ga je odmah sprovela u KPZ Banja Luka.

Osnovni sud u Tesliću izdao je naredbu o raspisivanju potjernice 27. februara jer se Jurić nije odazvao pozivu suda na izdržavanje kazne zatvora. 

U prvostepenom postupku Admir Jašarević i Branko Jurić su 4. septembra prošle godine, u Osnovnom sudu u Tesliću, osuđeni na po dvije godine i osam mjeseci zatvora. Okružni sud u Doboju pravosnažno ih je osudio na po četiri godine i šest mjeseci zatvora za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje Rakića.

Podsjećamo, prema prethodnom dogovoru, a s ciljem zastrašivanja Rakića, Fiat Puntom, kojim je upravljao S. A., Jašarević i Jurić su odvezli Bogdana na planinu Borja. Tokom vožnje su ga pitali "što si nas drukao policiji". Po dolasku na Borje optuženi je rekao vozaču da zaustavi i ugasi vozilo, ostavi upaljena kratka svjetla te da ostane u autu. Jedan od optuženih je udario Rakića u grudni koš nakon čega se on prevrnuo nekoliko metara nazad. 

Kako se navodi u optužnici, na njihovo naređenje da dođe do njih, Bogdan je došao, nakon čega ga udaraju nogama. Jedan od osuđenih je izvadio makaze iz jakne te su mu počeli naizmjenično sjeći kosu, bradu i trepavice na lijevom očnom kapku. Rakić pada, otežano diše, dok mu krv ide iz usta i iz nosa, ali se tortura ne završava. Naredili su mu da se skine go. Nešto kasnije naređuju mu da se obuče, a dok se Bogdan oblačio, dobija novo naređenje - da gaćama obriše krv iz nosa i usta. 

Osuđeni tada iz vozila vadi sajlu i njom veže Rakića za drvo, a pošto se Bogdan žalio da otežano diše, odvezao ga je, ali iživljavanje ne prestaje. Naredili su mu da se baci unazad niz liticu u šumi, na šta ih je on molio da to ne radi, ali se na kraju ipak morao baciti. Zatim ga jedan od njih pita da li je žedan, a kada je rekao da jeste, naređuju mu da pije urin, govoreći mu "evo ti, pij". Nakon što je popio urin, nastavljaju ga mlatiti, a zatim mu naređuju da sjedne u vozilo, nazad, iza suvozača, te kreću prema Tesliću.

Ostavljen je pred kućnim vratima. Slučaj su prijavili uposlenici Doma zdravlja Teslić nakon što je tada 18-godišnjeg Bogdana majka dovela s teškim tjelesnim povredama i bez svijesti. Pao je u komu i proveo u bolnici duže vrijeme na liječenju.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.