Zenica

Bračni par uhapšen zbog sprečavanja policije u obavljanju dužnosti

  • 03.09.2019. 16:58

Nesvakidašnja scena dogodila se juče ispred hotela "Dubrovnik" u Zenici, kada je policijski službenik na motoru pokušao da sankcioniše vozilo audi, stranih registarskih oznaka, parkirano na trotoaru, a nakon čega se vlasnik automobila ponio krajnje bahato.

Za kratko vrijeme, ovaj prostor okupirale su brojne policijske ekipe.

Prema riječima Aldine Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), tom prilikom vozač i suvozač iz automobila oglušili su se na naredbe policijskog službenika koji je obavljao svoj posao.

"Tom prilikom na lice mjesta stiglo je pojačanje, a suvozač, inače ženska osoba inicijala E.T., iz automobila odmah je uhapšena, dok je vozač pobjegao", kaže Alić.

Kako javlja "Avaz" vozač automobila se nakon izvjesnog vremena vratio do svog parkiranog automobila koje su osiguravali policijski službenici.

"Nakon što je došao do automobila, policijski službenici su ga uhapsili", potvrdila je Alićeva.

Zbog nepostupanja po naredbi službene osobe i drugih počinjenih prekršaja, vozaču i suvozačici, njegovoj supruzi, će biti izdati prekršajni nalozi. Sporni automobil, inače na stranim registarskim tablicama, izmješten je na službeni parking MUP-a ZDK i biće predmet detaljnih pregleda.

Nakon obrade u prostorijama MUP-a ZDK, supružnici su pušteni.