Banjaluka

Braći Ćulum oduzeta skupocjena vozila FOTO

  • 11.05.2019. 12:00

Braća Armin i Nermin Ćulum, Velid Salešević, Milijana Radanović i državljanka Slovenije Teja Stražišar pušteni su iz Policijske uprave Banjaluka, gdje su bili pozvani nakon što ih je banjalučka policija zaustavila dok su se vozili u koloni u dva "lambordžinija" i jednom "ferariju".

Saleševiću je izdat prekršajni nalog. Nakon utvrđivanja svih okolnosti i komletiranja predmeta, prekršajni nalozi biće izdati i protiv drugih lica. 

ATV je prva objavila da su braća Nermin i Armin Ćulum privedeni su sinoć u Banjaluci, te da su uz njih privedene još tri osobe.

Bijeli i narandžasti lambordžini i crveni ferari uočeni su juče u popodnevnim časovima na području Banjaluke, a provjerama je utvrđeno da vozila koriste braća Ćulum iz Sanskog Mosta. 

Policija je u večernjim časovima zaustavila vozila, kojima su upravljali Denis Giljon, odnosno Armin Ćulum, Nermin Ćulum i Velid Salešević, a sa njima su bile i Radanovićeva /29/ i državljanka Slovenije Teja Stražišar /27/. 

U sve su bili uključeni i pripadnici Jedinice za podršku Banjaluka. 

Sva lica i vozila su sprovedena do Policijske uprave Banjaluka, gdje su izvršeni i detaljni pregledi vozila. 

Tom prilikom je utvrđeno da državljanka Slovenije nije ispoštovala proceduru za boravak stranaca. Ona će, prema nezvaničnim informacijama, biti deportovana iz BiH, a obaviještena je i kancelarija za strance. 

Sva tri skupocjena vozila privremeno su oduzeta po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka, koji su o svemu obaviješteni. 

Vozila su oduzeta radi utvrđivanja porijekla, validnosti dokumentacije i ostalog, a oni su protekle noći napustili prostorije Policijske uprave Banjaluka. 

Srna nezvanično saznaje i da je o statusu vozila upoznata Uprava za indirektno oporezivanje BiH s ciljem utvrđivanja carinskih prekršaja.

Тагови: