Viši sud u Beogradu

Braća makroi optuženi zbog elitne prostitucije u aprilu pred sudom

  • 26.02.2020. 15:09

Viši sud u Beogradu zakazao je za 8. april početak suđenja Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću povodom optužbi za podvođenje djevojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji, pošto je danas održano pripremno ročište u ovom procesu.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost i na njemu je utvrđivano koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, a optuženi su se krakto izjasnili o krivici. Na suđenju će imati priliku da prvi put javno iznesu svoju odbranu, piše Blic.

Maksimović i Milenković se nisu žalili na rješenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica protiv njih, koja je podignuta u avgusta 2019. Obojica su u pritvoru od hapšenja u februaru.

Maksimović je optužen za dva krivična djela – trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije.

Za trgovinu ljudima zaprijećena je kazna od dvije do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest mjeseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Maksimović se tereti za trgovinu ljudima za posredovanje u prostituciji kod oštećenih D. B i M. G, dok se Makimović i Milenković kao saizvršioci terete za posredovanje u prostituciji gdje je oštećena S. S.

Do sada su se obojica branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje pravo da ne iznose odbranu.

Mediji su prethodnih mjeseci puno pisali o ovom slučaju, pored ostalog navodeći da je među Maksimovićevim klijentima bilo je poznatih sportista, političara, pilota i drugih ljudi na visokim funkcijama, kao i da on piše knjigu u pritvoru.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана